Голяма суша тормози Италия. Поради липсата на валежи от дъжд

...
Голяма суша тормози Италия. Поради липсата на валежи от дъжд
Коментари Харесай

Италия се спаружи от суша, правителството готви извънредни мерки

Голяма суша тормози Италия. Поради неналичието на превалявания от дъжд и сняг най-чувствителна е тя в северната половина на страната. За решаването на този сериозен проблем през идната седмица следва съвещание на държавното управление, съобщи БНР.

„ Намираме се в обстановка на воден недостиг, който се натрупа от зимата на 2021 година ”, е оценката на климатолога към Националният съвет за научни проучвания (CNR) Масимилиано Паскуи. За ежедневника „ Кориере каузи сера ” той прецизира, че е нужен непрекъснат не прекомерно мощен дъжд, с цел да може да има възобновяване на водните запаси - най-много в северозападните региони са нужни 50 дни с превалявания.
-->
Според Паскуи пролетта би трябвало да донесе количество дъжд в сходство с естественото за интервала, само че за най-засегнатите места ще е нужна за възобновяване най-малко една година.

Причината за сушата е в смяната придвижването на въздушните маси от Атлантическия океан, които способстват да има превалявания. От предходната година до в този момент тези от дъжд са с над 40% по-малко, а от сняг - с 50%. Отразява се на най-голямата река По, на алпийските ѝ притоци и езерата и след това на селскостопанската и други индустриални сфери.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР