Голяма промяна за всички шофьори. Решението бе взето от правителството.Стикерите

...
Голяма промяна за всички шофьори. Решението бе взето от правителството.Стикерите
Коментари Харесай

Голяма промяна за всички шофьори. Решение на кабинета

Голяма смяна за всички водачи. Решението бе взето от държавното управление.

Стикерите на предното стъкло на колите ще бъдат отстранени, а при използването на електронни услуги от администрацията хората ще може да разчитат на медиатори, на които ще заплащат, взеха решение министрите през днешния ден.
-->
Това са част от измененията в Закона за електронното ръководство, които бяха признати от Министерски съвет.

С измененията отпадат всички условия за  хартиени документи и други физически носители (включително стикери) за доказване на данни за лица или обекти, които са вписани в указател, заяви държавната осведомителна работа.

Това значи, че на предното стъкло на колата не би трябвало да лепим стикери за „ Гражданска отговорност “, за преминат механически обзор или за нещо друго, тъй като тези данни са налични в регистри.

Ще бъдат понижени таксите за административни услуги, когато те се дават по електронен път. Регламентира се и въвеждането на медиатор при даване на административни услуги.

Така хората, които не употребяват осведомителните технологии, ще бъдат улеснени и няма да се постановат да пътуват до по-голямо обитаемо място, с цел да заявят административна услуга.

Такива медиатори могат да бъдат Български пощи, библиотеките и всеки, който има офиси наоколо до жителите.

За услугите си обаче жителите ще би трябвало да заплащат на медиаторите. Така вместо да употребяват непосредствено услугите на администрацията или да отидат в офис на съответното ведомство, ще би трябвало да вървят в офис на медиатор, който ще взима такса за предоставяната услуга.

Електронните услуги ще могат да се декларират без електронен автограф от жителите – с цел да ги заявим ще е нужно единствено да влезем със средство за електронна идентификация с уместно равнище на сигурност, след което ще подаваме заявката, попълвайки онлайн форма, гласи формалното известие.

Тоест ще можем да потребление електронните услуги през мобилния си телефон.

При декларирано единодушие, в системата за несъмнено електронно връчване ще бъде допустимо електронно връчване на актове, фишове и наказателни постановления.

За задачата се предлага законодателно изменение, с което да се уреди редът за връчване на фиш, електронен фиш, акт за определяне на административно нарушаване, формирани в отсъствието на нарушителя, или наказателно разпореждане.

Така при всяко нарушаване на пътя, снимано от камера, водачът незабавно ще получава фиша и няма да може да се надява, че санкцията ще отпадне по отминалост след няколко години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР