Голяма група евродепутати призова за данък за свръхбогатите, сходен на

...
Голяма група евродепутати призова за данък за свръхбогатите, сходен на
Коментари Харесай

Петър Витанов и още над 130 евродепутати призоваха за данък за свръхбогатите

Голяма група евродепутати прикани за налог за свръхбогатите, подобен на този, с който ще бъдат облагани мултинационалните компании. Сред тях е и българският евродепутат от Групата на социалистите и демократите Петър Витанов  Петър Витанов Петър Витанов е роден на 18 април 1982 година в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее. По информация на Франс прес декларацията е подкрепена от над 130 членове на Екологичен потенциал.

Това, което постигнахме за мултинационалните компании, в този момент би трябвало да се приложи за богатите, декларират европейските депутати. Предложението е да бъде въведен напредничав налог, с който свръхбогатите да бъдат облагани.

„ Сред пандемията от Ковид-19 стана ясно, че до момента в който стотици хиляди бизнеси бяха закрити, стотици хиляди изгубиха своята работа, най-богатите са удвоили своите активи. На този декор 99% от хората по света са обеднели. Това основава спомагателни големи неравенства, а тези неравенства убиват. Държавите се оказват в обстановка, в която нямат средства за вложения в обществен преход, както и за промени, нужни поради климатичните промени “, разяснява Петър Витанов  Петър Витанов Петър Витанов е роден на 18 април 1982 година в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее.

Участниците в самодейността дават образец с най-богатия американец – притежателят на Тесла и Туитър – Илон Мъск, който през 2018 година „ не заплаща нито цент федерални налози “. Подобно е ситуацията и с най-богатите французи. 370 от най-богатите семейства в страната са били обложени единствено с сред 1 и 3 %. На форума в Давос 200 мултимилионери приканиха да бъдат облагани с повече налози, напомнят евродепутатите. А претекстът им беше: „ отбраната на демокрацията и построяването на съдействие изисква дейности за създаване на по-справедливи стопански системи тъкмо в този момент “.

„ В последните години стана ясно, че огромните компании по света намират метод да не заплащат налози. Те разполагат с големи юридически отдели, които намират малки врати в законодателството и прибягвайки до данъчни убежища. Според редица проучвания доста огромни мултинационални компании съумяват да отделят по-малко от 10 % от своите доходи за налози, до момента в който дребните и междинни предприятия дължат цялостните данъци “, добави Витанов.

През последните години интернационалното данъчно съдействие постави завършек на доста практики за укриване на налози от огромни компании и даже докара до съглашение за световен най-малък налог от 15% за мултинационалните компании. Не може да се каже същото, когато става въпрос за извънредно благосъстояние, където към момента не са подхванати съответни интернационалните дейности, споделят в декларацията си евродепутатите.

Mнозинството от евродепутатите, подписали петицията, са от групата на С&Д (Социалисти и демократи) и Зелени/ЕСА.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР