Голяма футболна новина, свързана с Украйна, ще бъде обявена в

...
Голяма футболна новина, свързана с Украйна, ще бъде обявена в
Коментари Харесай

Таймс: Украйна посреща Мондиал 2030 заедно с Испания и Португалия

Голяма футболна вест, обвързвана с Украйна, ще бъде оповестена в околните часове, твърди " Таймс ". Според британското издание президентът на Украйна Володимир Зеленски се е договорил с Испания и Португалия за взаимна кандидатура на Световното състезание по футбол през 2030 година.

Планът е Украйна да приема срещите от една от групите, в случай че успее да възвърне инфраструктурата в няколко града след войната с Русия, която още не е завършила.

Според " Таймс " сходна тройна кандидатура ще бъде изявен любимец за посрещане на Мондиала и жест на поддръжка на света към Украйна.

Припомняме, че страната за последно одобри огромен футболен конгрес през 2012 година, когато взаимно с Полша провежда Европейското състезание по футбол.

Интересна детайлност към кандидатурата е, че последната европейска страна, която бе хазаин на международно състезание в Европа, бе Русия през 2018 година. Сега Мондиал ще има в Катар - в края на тази година, а през 2026 година - в Съединени американски щати, Мексико и Канада.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР