Голяма част от домакините приготвят храна за няколко дни, като

...
Голяма част от домакините приготвят храна за няколко дни, като
Коментари Харесай

5 храни, които никога не трябва да затопляте

Голяма част от домакините подготвят храна за няколко дни, като по този метод пестят време. Но в някои случаи повторното нагряването на храна крие сериозна заплаха. И може да докара до тежки последствия освен при възрастни, само че и при деца. Ето кои са храните, които в никакъв случай не би трябвало да се нагряват наново:
Пилешко месо
При наново стопляне на пилешкото месо структурата на протеина се трансформира, което значи, че храносмилателният тракт ще се оправи по-трудно с храносмилането. Затопленото ядене с пилешко само ще аргументи болки в стомаха. Ако ви остане парче пилешко филе, просто го нарежете и го прибавете към салатата от пресни зеленчуци. 
 НИКОЙ не подозира, че тези храни потискат апетита НИКОЙ не подозира, че тези храни потискат апетита
Има хора, които непрестанно са гладни. Това не значи, че организмът им се нуждае от храна, а по-скоро апетитът им е нараснал. Те мъчно...
Картофи
Коликите, дразненето и тежестта в стомаха постоянно са предизвикани от горещи картофени ястия. И също така, в случай че сготвените картофи се съхраняват при подобаваща температура, се основават всички условия за ботулизъм, което от своя страна води до тежко отравяне. В случая е най-добре да готвите картофените ястия в дребни количества. 
Спанак
Спанакът е потребен артикул, обичан от всички поддръжници на здравословния метод на живот. Но когато претопляте ястията с него, всички потребни субстанции се отстраняват. И в следствие вие приемате само нитратите, които се отделят по време на термичната обработка. Това основава удобни условия за развиването на ракови кафези. Най-добре е да готвите дребни количества спанак. И в случай че ви остане малко от ястието, прибавете го към соса за салата. 
 Топ храни за здрави и красиви мигли Топ храни за здрави и красиви мигли
Миглите имат конструкция, идентична с тази на косата. Основните им съставни елементи са протеините, по-специално кератинът. В случай на дефицит...
Яйца
Повторното стопляне на яйцата води освен до дискомфорт в стомаха, само че и може да предизвика отравяне.
Цвекло
Този зарзават е неповторим с това, че не губи потребните си свойства по време на готвене. Затова боршът и супите от цвекло са извънредно потребни. Но при наново нагряване на зеленчука, от него остават само фибрите. Не гответе ястия от цвекло в огромни количества. Опитайте се да го консумирате най-вече в сурово положение. 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР