Голяма част от американският щат Тексас, който обикновено се радва

...
Голяма част от американският щат Тексас, който обикновено се радва
Коментари Харесай

$17 000 сметка за ток - с толкова ще бъдат таксувани някои жители на Тексас след студовете

Голяма част от американският щат Тексас, който нормално се радва на по-меко зимно време " замръзна ", като температурите паднаха до 30-годишни минимуми, достигайки минус 18 градуса по Целзий. На този декор доста тексасци получиха високи сметки за ток, написа Forbes.

В обществените мрежи се появиха скрийншотове с големите сметки за ток на поданици на Тексас. Някои от тях стигат до 17 000 щатски $.

В най-големия американски щат електрическата мрежа е отделена от останалата част на страната и пазарът, значително, е мощно дерегулиран. Поради това потребителите имат огромен избор сред разнообразни снабдители.

Високите сметки идват откакто Комисията за комунални услуги в Тексас, която контролира цените за този вид услуги в щата, организира незабавно съвещание с държавния електропреносен оператор и " Съветът по надеждност на електроснабдяването в Тексас " и увеличи цените на силата, заради лимитираното предложение и огромното търсене през студените дни. Така цените на силата се покачиха до 9 000 $ на мегаватчас за към пет дни - или 180 пъти над междинното равнище, предава Reuters.

В резултат на това тексасците, които избрат цени на едро, които по традиция са ниски, виждат внезапен скок в сметките си за ток.

Според откриватели от Тексаския университет в Остин, малко поданици са наранени от това повишаване на цените на едро. Повечето хора има подписани контракти с снабдители с закрепени цени, които остават постоянни.

Някои снабдители, като компанията Griddy, даже приканиха своите клиенти да сменят снабдители на сила, в случай че не могат да си разрешат увеличените цени.

Оттогава цените са спаднали с към 90%, а губернаторът на Тексас Грег Абът съобщи, че страната ще предприеме стъпки, с цел да облекчи жителите, наранени от внезапния скок на цените.

Започнало е и следствие на доставчиците на електрическа енергия, техните проекти за деяние при изключителни обстановки и модели на ценообразуване.

Президентът Джо Байдън разгласи бедствено състояние в Тексас, осигурявайки опция за повече федерални средства за подкрепяне.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР