Голям товарен кораб се е завъртял странично в Суецкия канал

...
Голям товарен кораб се е завъртял странично в Суецкия канал
Коментари Харесай

Инцидент! Товарен кораб блокира трафика в Суецкия канал

Голям товарен транспортен съд се е завъртял странично в Суецкия канал в Египет и е блокирал трафика в основния морски път сред Изтока и Запада, заяви " Асошиейтед прес ", като се базира на сателитни данни.

Трафикът през тесния канал сред континентална Африка и Синайския полуостров е бил спрян във вторник, откакто корабът " Евър Гивън ", контейнеровоз под панамски байрак със притежател, регистриран в Япония, се е заклещил.

Носът на кораба е опрял в източния бряг на Суецкия канал, а кърмата му - в западния, демонстрират сателитни данни от MarineTraffic.com. Няколко влекача се намират край кораба, като евентуално се пробват да го извърнат в вярната посока.

Според логистичната компания GAC корабът е изгубил ориентировка, до момента в който се е движел в северна посока, без да се дават повече детайлности за аргументите на случая, които остават незнайни.

Снимка, оповестена в Инстаграм от консуматор, намиращ се на чакащ наоколо различен товарен транспортен съд, наподобява, че демонстрира " Евър Гивън ", заклещен косо на канала. Вероятно корабът е препречил морския път на към 6 километра северно от южния вход на канала покрай град Суец.

Властите, ръководещи Суецкия канал, не бяха открити за коментар в ранните часове в сряда.

Според сателитните данни товарни кораби и петролни танкери се редят в южния завършек на Суецкия канал в очакване да стане допустимо да преминат от Червено в Средиземно море.

Базата данни на Организация на обединените нации демонстрира, че " Евър Гивън " е благосъстоятелност на Shoei Kisen KK, корабна лизингова компания, основана в Имабари, Япония. По време на случая корабът е пътувал за нидерландското пристанище Ротердам.

" Евъргрийн Марин " (Evergreen Marine Corp.), огромна корабна компания, записана в Тайван, също е записала " Евър Гивън " в листата на съдовете си, който също така носи нейните цветове.

Компанията не е била открита за коментар, само че тайванската държавна осведомителна организация е предала, че корабът е бил обиден от мощни ветрове на влизане в Суецкия канал от Червено море, само че никой от контейнерите не е потопен.

" Евър Гивън " е издигнат през 2018 година и има дължина от съвсем 400 метра и ширина от 59 метра. Той е измежду най-големите товарни кораби в света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР