Голям скандал за срока на ваксините. Имунизират хората с инжекции

...
Голям скандал за срока на ваксините. Имунизират хората с инжекции
Коментари Харесай

Голям скандал за срока на ваксините. Кацаров опроверга Борисов

Голям скандал за периода на имунизациите. Имунизират хората с инжекции с изминал период на валидност, разгласи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти, откакто се черкува в манастира " Св. Св. Кирик и Юлита " в Асеновград.

Здравното министерство стремително опроверга водача на ГЕРБ.

При осъществяването на Националната имунизационна акция против COVID-19 в България се ползват само ваксини, чийто период на валидност е в сходство с разрешението им за приложимост, отговори пресцентърът на държавното управление.

На 10 септември 2021 година, след осъществена оценка от Европейската организация по медикаментите, в Европейския съюз (ЕС) беше утвърден нов период на валидност за COMIRNATY при условия на предпазване при свръхниска температура. 

Продуктовата информация е обновена с новия период на валидност за замразен флакон, като той е продължен от 6 месеца на 9 месеца. Условията на предпазване остават непроменени (‑90°C до ‑60°C). Опаковките с отпечатан период на валидност върху етикета от юни 2021 до март 2022 могат да продължат да се употребяват до 3 месеца след отпечатания период на валидност, в случай че са били спазени утвърдените условия на предпазване при ‑90°C до ‑60°C.

На всички флакони със период на валидност след март 2022 година към този момент ще бъде отразен новият 9‑месечен период на валидност.   За всички  ваксини, на които срокът на валидност е изминал все още, е осъществено бракуване и следва заличаване в сходство с НАРЕДБА № 4 ОТ 16 МАЙ 2018 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ЛЕКАРСТВЕНИТЕ ПРОДУКТИ (ЗАГЛ. ИЗМ. - Дъждовни води, Биосферен резерват. 111 ОТ 2020 Г.) издадена от министъра на опазването на здравето, Обн. Дъждовни води. бр.43 от 25 май 2018г., изм. Дъждовни води. бр.111 от 31 декември 2020 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР