Голям ремонт на пловдивската Професионална гимназия по хранителни технологии и

Голям ремонт на пловдивската Професионална гимназия по хранителни технологии и ...

Голям ремонт започна в пловдивско училище.

Голям ремонт на пловдивската Професионална гимназия по хранителни технологии и техника задочна днес, а специален гост на церемонията за първа копка бе лично кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Днес е хубав ден, защото даваме старт на нещо важно. Учителите тук имат необходимото ниво, с ремонта ще се повиши привлекателността на самото училище, ще се подобри материалната база и условията", коментира той. 
"Професионалните гимназии са голям приоритет на община Пловдив през последните години", припомни кметът. По думите му ангажираността е показателна предвид факта, че и в двете професионални гимназии, които преди около 2 години минаха към Общината (Професионална гимназия по хранителни технологии и техника и Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване "Христо Ботев") ще се изпълняват проекти за подобряване условията, ще се открият и нови дуални паралелки. 
"Желанието на Общината е да придобие всички професионални гимназии в Пловдив и това, което правим в момента, е много показателно", сподели кметът. 
Проектът "Модернизация на инфраструктурата и подобряване качеството на образователната среда в ПГХТТ" е по Оперативна програма "Региони в растеж", общата стойност е 1 399 985,87лв. с ДДС. 

Строително-монтажните работи включват мерки на енергийна ефективност и осигуряване на достъпна среда, оборудване и обзавеждане на лаборатории, кабинети за практическо обучение, учебни работилници. Те трябва да се реализират до есента. Кметът пък обеща облагородяване на заобикалящата среда, по-добри и достъпни улици с осветление.

За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.

Източник: plovdiv24.bg