Голям пожар в троянско село изгори поне четири къщи.Пожар остави

...
Голям пожар в троянско село изгори поне четири къщи.Пожар остави
Коментари Харесай

Изгоря къща на семейство от Черни осъм, пострадали са още три постройки

Голям пожар в троянско село изгори най-малко четири къщи.

Пожар остави без дом семейство в троянското село Черни Осъм, развалени са тежко четири къщи, заяви на фейсбук страницата си кметът на Троян Донка Михайлова. 

Тя добави, че пожарът към този момент е сподавен. Няма потърпевши хора, жена е претърпяла тежък прочувствен стрес и й е оказана здравна помощ, написа.

Сигналът за пламъците е подаден в Министерство на вътрешните работи към 9:00 часа тази заран. На място огнеборците са открили, че пожарът е тръгнал от покрив на две слепени къщи и е обхванал покривите на още две. Най-вероятната причина за пламъците е нередовен комин. 

Според първичния оглед покривът на двете къщи, откъдето е тръгнал пожарът, е изцяло погубен, а на прилежащите две – отчасти.

На мястото на случая е била Донка Михайлова, дружно с със заместник-кмета Ангел Ангелов. „ Изяснихме потребностите на засегнатите от пожара хора. Общинският консултант Владислав Кардашимов, ръководител на кооперация „ Обнова “, обезпечи заслон и финансирането на семейство, което остава без покрив. Останалите фамилии ще бъдат приютени от близки. Поех ангажимент пред хората от четирите къщи, че още на следващия ден ще внеса в Общинския съвет предложение за финансово подкрепяне. Със експерти на Общината на следващия ден ще осигурим и в началото проучване на градивното положение на постройките. При нужда ще помогнем с техника, облекла и завивки “, добави кметът на Троян във фейсбук.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР