Голям пожар унищожи няколко стари къщи във великотърновския квартал Варуша.

...
Голям пожар унищожи няколко стари къщи във великотърновския квартал Варуша.
Коментари Харесай

Голям пожар гори в старинния великотърновски квартал Варуша

Голям пожар унищожи няколко остарели къщи във великотърновския квартал " Варуша ". Четири пожарни автомобила и десетки огнеборци пробват да овладеят пламъците, преди да се трансферират и на прилежащите долепени една до друга постройки. По първични данни жертви и потърпевши хора няма, само че вредите са големи.

Сигналът за случая, почнал на ул. " Поборническа ", е подаден към 9 ч. сутринта. Огънят избухнал в дома на пенсионера Райчо, който натрупал в дребното жилище големи количества дърва, с цел да се топли. " Пърновачално той се опитвал самичък да гаси, изпод аз подлагах легени, тъй като течеше вода. После стартира да думка с някакво дърво, щом отворих вратата, видях въглените и разбрах, че всички горим ", описа потърпевшата Величка Станева, която населява къща на ул. " Колю Гайтанджията ". Там са наранени общо 3 жилища.

На мястото на случая са шефът на Регионалната дирекция на пожарната комисар Красимир Кръстев и зам.-кметът на Велико Търново проф.Георги Камарашев. Започна и настаняването на хората, останали без дом в общински жилища. Първите, на които е обезпечен заслон, са Величка, щерка й и нейната внучка. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР