Голям пожар горя тази нощ в центъра на София. Около

...
Голям пожар горя тази нощ в центъра на София. Около
Коментари Харесай

Пожар изпепели покрива на бивш ресторант в София

Голям пожар пламтя тази нощ в центъра на София. Около 4 часа сутринта се е запалил някогашен ресторант на улица " Иван Асен II ", покрай Румънското посолство.

Хората от прилежащите здания са били евакуирани. Пострадали няма.

На място са пристигнали 3 пожарни коли, кола за спешна помощ и полиция. Огнеборците бързо са овладели стихията, с цел да не се популяризира към прилежащите жилищни здания. Пожарът е тръгнал от покрива. Предполага се, че причина е късо съединяване.

" Когато пристигнаха пожарникарите, звъннаха ни вратата, то към този момент се усещаше пушека, а това не се случва за първи път. Миналата година юни месец още веднъж има опит за запалване. Много бързо реагираха пожарникарите. Този път обаче беше много по-сериозно, изтеглиха ни незабавно всички. Много бързичко реагираха пожарникарите, за което им благодарим. Този път беше ужасно. Просто се виждаха пламъците по какъв начин идват към постройката ни ", споделя жена.



Преди две години в постройката е имало ресторант, а сега е необитаема.

" Многократно сме предупреждавали, че постройката не се охранява, разградена е безусловно всеки може да влезе вътре. Да се вземат някакви ограничения ", споделя съседка.

Кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков съобщи за Българска национална телевизия, че постройката е държавна благосъстоятелност. Преди време е била готова за приватизация. Като кмет той води диалози с предходния и с сегашни регионален шеф - постройката да бъде предоставена на общината, с цел да се преустрои в детска градина.

Ето какво сподели Трайков:

" Изминахме много процедури, даже неотдавна Общинският съвет гласоподава моя отчет с технико-икономическа аргументация. Делегираха ми правата да проведем договарянията с регионалния шеф. Това е стадият, на който сме.

Българска национална телевизия: На този развой просто време ли му е належащо, с цел да бъде приключен или има и друга спънка

- За спомагателни спънки не мога да кажа, защото регионалният шеф поддържа нашата концепция и сме в диалози ".

Ако регионалният шеф Иван Кючуков форсира процедурите, тази пустееща постройка скоро може да стане детска градина.

Вижте повече във видеото

Видео: Николай Минков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР