Голям пожар е възникнал на градското сметище край Свищов, съобщи

...
Голям пожар е възникнал на градското сметище край Свищов, съобщи
Коментари Харесай

И сметището в Свищов се запали


Голям пожар е зародил на градското бунище край Свищов, заяви за Българска телеграфна агенция кметът на общината Генчо Генчев.
Екипи на противопожарните служби от Свищов и Полски Тръмбеш, както и машини на земеделските кооперации с плугове и водонски пътуват към мястото.

Сметището е върху повърхност от 50 декара и се намира на към 10 километра от общинския център. Според кмета на общината към този момент директна заплаха за популацията няма, а евентуалната причина за пожара са високите температури.
Пожарът на сметището породи през днешния ден към 16.00 часа. По първична информация горят дунапрени, които основават компактен черен пушек. Към мястото пътува и екип на Регионална инспекция за опазване на околната среда, който ще мери замърсеността на въздуха.

На мястото на пожара е и комисар Красимир Кръстев, шеф на РД "ПБЗН " - Велико Търново. Той означи, че към този миг в региона няма вятър, което значи, че няма директна заплаха за обгазяване на хората в града, защото сметището е на няколко километра от обитаемото място.

В случай, че вятърът се усили, от пожарната предлагат компактно затваряне и уплътняване на прозорците на жилищата.

Огнеборци потушаваха тези дни и пожар край Автомагистрала "Струма " край Дупница, поради дружество за преправка и изкупуване на вторични първични материали, чийто складирани боклуци провокираха огнената буря на 13 август.

Трети ден продължава да тлее пожарът и в депото за боклуци край пловдивското село Шишманци. Жителите на селата Стряма, Шишманци и Белозем излязоха на митинг пред завода.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР