Голям капан с пенсиите, заложен от Кирил Петков и Асен

...
Голям капан с пенсиите, заложен от Кирил Петков и Асен
Коментари Харесай

Голям капан с пенсиите. 700 000 рязко обедняха

Голям капан с пенсиите, заложен от Кирил Петков и Асен Василев, лъсна през днешния ден. Двамата харвардци обясняваха в края на ръководството си, че са повишили пенсиите и през днешния ден няма нито един пенсионер под линията на бедността. Кълняха се, че няма и да има, тъй като са създали промяна. С този рефрен сега обикалят страната.

-->

Днес Тристранният съвет реши да вдигне линията на бедността от 413 лева на 504 лева Увеличението е цели 22% и е неоспорим триумф за служебният кабинет.

Но…в момента 800 000 пенсионери вземат минималната пенсия за стаж и възраст, а тя е 467 лева С повдигането на прага на бедността, хората, които остават под него към този момент са 1 500 000. Това значи, че 700 000 души внезапно обедняха, оказвайки се под новата линия на беднотия.  

За да не са под линията на беднотия, минималната пенсия за стаж и възраст би трябвало да се вдигне над 504 лева, само че в бюджета не са планувани пари за това. Така че в този момент 1,5 милиона ще имат право на помощи, планувани за хората под линията на беднотия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР