Голям градски празник организира община Пловдив във втория ден на

...
Голям градски празник организира община Пловдив във втория ден на
Коментари Харесай

Оповестиха подробности за коледния празник в Пловдив на 26 декември

Голям градски празник провежда община Пловдив във втория ден на Коледа. На 26-ти декември 2018 година от 12 часа на площад " Стефан Стамболов “ ще бъде пресъздадена част от обичайна за празника атмосфера. Коледари от учебно заведение " Любен Каравелов “ ще изпълнят обредни песни и наричания за здраве и берекет.

Според националните традиции на втория ден от Коледа празничната атмосфера продължава. Хората се събират, поставят богати трапези с месни ястия, вино и самун. Именно за това значим акцент в програмата ще са традициите, свързани с трапезата и ястията за празника. Един от най-известните кулинари в страната Ути Бъчваров в демонстративно кулинарно шоу ще подготви за посетителите на площада наложителното за Коледа свинско месо. То ще бъде доставено от компания " Братя Къртеви “.

Майстор-готвачът Николай Боруков от ресторант " Сол и Пипер “ ще обезпечи за посетителите гарнитурата боб по специфична рецепта, а компания " Филикон “ ще достави киселите краставички и лютеницата. Майстор-пекарят Димитър Йолтов ще се погрижи за хляба на трапезата. Винарска маза " Вила Юстина “ ще обезпечи аленото вино, а ресторант " Йегерхоф “ – бирата. В общоградския празник ще се включат още Младежкият център и Националният алианс за работа с доброволци.

В следобедните часове на открита сцена празникът ще продължи с концерт на Певческо сдружение “Ангел Букорещлиев “, трио " Сирун ", танцов театър на Сдружение за просвета, изкуство и спорт " Немезида “ и други За сигурността на жителите ще се грижат чиновниците от " Общинска полиция “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР