Голям доставчик на технологични услуги от ново поколение от Обединеното

...
Голям доставчик на технологични услуги от ново поколение от Обединеното
Коментари Харесай

Британската софтуерна компания стъпва в Пловдив, набира кадри

Голям снабдител на софтуерни услуги от ново потомство от Обединеното кралство разкрива непрекъснат офис в Пловдив. Това оповестиха представители на българския клон на IT компанията Endava на среща със заместник-кмета по обучение и бизнес развиване Стефан Стоянов.

От компанията, досега основана единствено в столицата, споделиха, че са избрали Пловдив дружно с още два града в страната, където да разрастват активността си. Пловдив към този момент ще е и единствен в Южна България, поради водещата си роля в аутсорсинг и IT бизнес екосистемата на страната.

Компанията към този момент е почнала да наема IT експерти в Пловдив. За 5 години, откогато са в страната, вложителите разполагат с над 300 чиновници, които създават, внедряват и поддържат разнообразни софтуерни решения от най-ново потомство.

„ През миналата година постигнахме 50% растеж в офиса ни в София, планираме бърз напредък и в Пловдив “, означи Дариус Стефан, управител на IT компанията в България.



„ В момента търсим да наемем хора с опит в разнообразни технологии – Java,.NET, Python, както и бизнес анализатори и тестери, като непрестанно отваряме и разгласяваме на нашия уебсайт нови позиции. “ добави Николай Пенев, който управлява отдел „ Бизнес разбор “ на компанията и екипите на компанията в Пловдив.

Стефан Стоянов акцентира пред вложителите, че пандемията не е попречила на Пловдив да се развива, а единствено е забавила темповете.

„ Градът пораства извънредно бързо поради положителните благоприятни условия за работа и високото качество на живот. Има огромна динамичност на нови вложения в индустриалните зони в бранша на бизнес услугите и туризма “, сподели той и добави, че във от ден на ден обществени и стопански индикатори града изпреварва София, което пък от своя страна притегля такива компании в района.

Той изнесе и водещи данни, значими за бизнеса, като да вземем за пример капацитета за разгръщане на нови работни места - до 5 хиляди идващите 5 години, както и възходящото младо население, което от своя страна става неизменима част от марката на града и води до положителна чиста миграция. По време на срещата бяха маркирани и бъдещи благоприятни условия за съдействие с община Пловдив, а от IT компанията обявиха, че имат подготвеност да работят за развиването на локалната IT общественост, да оферират разнообразни стажантски стратегии, също и в организирането на конференции и срещи в техническия бранш.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР