Головата машина на Манчестър Сити Ерлинг Холанд официално получи първата

...
Головата машина на Манчестър Сити Ерлинг Холанд официално получи първата
Коментари Харесай

Холанд получи историческата Златна обувка, Кейн остана на шест гола зад него

Головата машина на Манчестър Сити Ерлинг Холанд публично получи първата си „ Златна обувка “ в Премиър лийг. Норвежецът осъществя 36 попадения, завършвайки на шест пред огромната звезда на Тотнъм Хари Кейн. Айвън Тони остана на третата позиция в таблицата за най-хубав изпълнител. Нападателят на Бренфорд приключи акцията с 20 гола - един повече от Мохамед Салах. 

Холанд означи 36-те си гола в 35 мача и стана първият състезател, който печели голмайсторския приз в дебютния си сезон във Висшата лига. Той влиза в компанията на едвам деветима футболисти, които в една и съща акция са печелили купата със своите тимове и дружно с това са ставали голмайстори на шампионата. Част от тази елитна компания е и Димитър Бербатов. Холанд е и първият състезател на Манчестър Сити, откогато тимът бе стихотворец от Джосеп Гуардиола, който печели „ Златната обувка “.

След следващия си свръхестествен сезон Хари Кейн за повторно стигна до кота 30, без да успее да завоюва наградата за голмайстор. Това му се случи и в сезон 2017/18, когато остана зад Мохамед Салах. Капитанът на Англия е единственият състезател, който съумява да осъществя 30 или повече попадения в сезон с 38 мача, само че все пак не съумява да вземе „ Златната обувка “.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР