Голи изображения, вероятно генерирани от изкуствен интелект, циркулират в испанските училищата.

...
Голи изображения, вероятно генерирани от изкуствен интелект, циркулират в испанските училищата.
Коментари Харесай

Голи изображения, генерирани от изкуствен интелект, циркулират в училищата

Голи изображения, вероятно генерирани от изкуствен интелект, циркулират в испанските учебните заведения. За това споделя немското издание " Шпигел “.

Медиите в Испания оповестяват за младежи, които са употребявали приложение, с цел да трансформират фотосите на девойки, тъй че те да наподобяват без облекла на фотосите. Не е ясно от кой момент не престава това, само че една неотдавна майки на засегнатите са разказали обществено за протичащото се.

Полицията в Испания вече е почнала следствие на " недоверчив случай на дълбоки фалшификации “, написа всекидневникът El Paìs. В обявата се твърди, че в няколко учебни заведения в западния испански район Естремадура циркулират голи фотоси на над 20 девойки, за които се счита, че са генерирани от изкуствен интелект.

Към момента са открити 10 малолетни лица, които са обвинени за обработката на фотосите. Някои от тях са под 14 години и не могат да носят наказателна отговорност.

Няколко майки на наранени девойки описаха за това. Една от тях е Мириам Ал Адиб - гинеколог с доста почитатели в Инстаграм. Тя написа: " Момичета, не се опасявайте да съобщавате за сходни дейности “ и се обърна към тези, които са измислили тази " безвкусна смешка “ с думите: " Ако сте най-малко малко интелигентни, помогнете да поправите това, което сте създали “.

Отдавна е известно, че изкуственият разсъдък може да се употребява за дълбока обработка на фотоси и видеа (deepfakes). В днешно време технологията е лесна за потребление даже от хора, които не са експерти. Лесно за инсталиране приложение прави допустимо генерирането на всевъзможни подправени видеоклипове единствено за няколко евро, написа още всекидневникът El Paìs.

В случая от Испания се споделя, че фотосите са откраднати от сметките на девойките в Инстаграм. На тях те са изцяло облечени. Съучениците им обаче употребявали приложението, с цел да ги " съблекат “. След това споделяли в разнообразни учебни групи обработените фрагменти, с цел да се " пошегуват “ с пострадалите девойки, разяснява " Шпигел “, представен от bTV.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg