Големият сняг идва. Предупреждението отправи именитият климатолог проф. Георги Рачев.

...
Големият сняг идва. Предупреждението отправи именитият климатолог проф. Георги Рачев.
Коментари Харесай

Големият сняг идва. Два съвета от Георги Рачев

Големият сняг идва. Предупреждението насочи именитият климатолог проф. Георги Рачев. Той разгласи, че януари си отива доста топъл от нормалното за този месец. А времето в първата седмица на февруари ще бъде динамично. Накрая заяви по дни по кое време ще има преспи и по кое време единствено дъжд.

На 1 февруари няма да има сняг, предвижда професорът за бТВ. В четвъртък обаче ще вали. Петък ще ни пропусне, само че по тази причина пък в събота пада огромният сняг, сподели проф. Рачев. Но посочи, че преспите няма да са в цялата страна. На места вместо сняг ще падне изобилен дъжд.
-->
В тази връзка професорът даде два съвета. Първият е за водачите.

„ Това прекосяване сред дъжд и сняг прави пътищата много хлъзгави. За всички, които карат - смъкнете скоростта с 15-20 километра в час. Ще закъснеете с 15 минути, само че ще пристигнете без проблеми “, уточни климатологът.

Над 2000 метра оптималните температури ще са до минус 10 градуса, със снеговалежи и мощен вятър, сподели Рачев и даде втория си съвет.

„ Най-добре пред камината и с дребна чашка алено вино. Времето в планината ще е неприятно “, уточни проф. Рачев.

В София температурите през седмицата ще са позитивни, само че поради вятъра ще се усещат по-ниски.

В Стара Загора ще е доста по-топло. В четвъртък температурите ще са до 8 градуса. По Черноморието температурите също ще са над нулата, само че вятърът остава мощен.

В Добрич ще има стопляне до четвъртък, а по-късно намаляване и на оптималните и на минималните температури. Скоростта напразно ще е висока.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР