Големият политически скандал с безводието, който сутринта заформи екоминистърът Емил

...
Големият политически скандал с безводието, който сутринта заформи екоминистърът Емил
Коментари Харесай

Ревизоро подшушна на Борисов да елеминира МРРБ и МЗХГ от водите

Големият политически скандал с безводието, който сутринта заформи екоминистърът Емил Димитров, се оказа с любопитен непряк сюжет. На срещата с премиера, която се състоя след екшъна в Народното събрание, Ревизоро е поискал от ръководството на водите да бъдат отстранени двете конкурентни министерства  - на земеделието и на районното развиване. Това проличава във видео, снимано при диалога сред двамата и публикувано на фейсбук-профила на Борисов. В момента министерствата на районното развиване и благоустройството (МРРБ) и на земеделието храните и горите (МЗХГ) посредством разнообразни ведомства поделят стопанистването на водния бранш с Министерство на околната среда и водите. И точно тези две министерства, дружно с началниците им Петя Аврамова и Десислава Танева, станаха гневна цел на Димитров сутринта.

От клипа се вижда по какъв начин Ревизоро се оплаква на Борисов, че разпорежданията на МОСВ не се изпълняват по веригата, липсвала координация. Затова желае оперативното ръководство на водните запаси да премине към Националния координационен център за водите, който действа към неговото министерство. " Всички инструкции, което кажем, да се извършват категорично, не да се разсъждава ", изяснява Димитров. Чинно записвайки си, министър председателят се съгласява. На клипа проличава още, че Борисов записва и други идеи на Ревизоро, приказват си радушно, съвсем ухо на ухо. На друго видео, публикувано от държавния пресцентър, първоначално се вижда и по какъв начин двамата се прегръщат - знаци, които целят да се показва топлота в междукоалиционните връзки макар абсурда.

В последна сметка обаче не се знае дали концепцията за покоряване на Министерство на регионалното развитие и МЗХГ ще се претвори в решение. Видно от видеото, в визиите на Борисов предлагането значи координационният център към Министерство на околната среда и водите не да ръководи водите, а най-много всекидневно да полуачава информация за тях от другите звена. Пък и при премиера по-късно влязоха Танева и Аврамова - те сигурно са имали мнение по въпроса. Като се има поради, че само Димитров не е от ГЕРБ в компанията, развръзката е неразбираема.

Още по тематиката: 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР