Големият пожар близо до националния парк Йосемити в американския щат

...
Големият пожар близо до националния парк Йосемити в американския щат
Коментари Харесай

Близо 2000 огнеборци гасят огромен пожар в Калифорния

Големият пожар покрай националния парк Йосемити в американския щат Калифорния, който избухна в петък, продължи да бушува и в неделя, заяви Асошиейтед прес. Пожарът е един от най-големите в щата за годината и принуди хиляди поданици на отдалечени планински обитаеми места да се изтеглят.

Около 2000 пожарникари се борят с пожара, наименуван " Оук файър ". В битката с огъня вземат участие още самолети и булдозери, като гасенето е затруднено от стръмния терен, високите температури и ниската мокрота, заяви щатският Департамент по горите и пожарната сигурност.

Към неделя пламъците са погълнали 56 квадратни километра гора. Причините за пожара се проверяват.

Около 6 хиляди поданици на зоната получиха заповеди да се изтеглят, само че някои поданици са отказали да го създадат, заяви Ейдриън Фрийман от горската работа на Съединени американски щати. " Призоваваме хората да се изтеглят, когато им бъде казано. Този пожар се популяризира доста бързо ", сподели тя.

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм разгласи изключително състояние в окръг Марипоса. Пламъците са унищожили минимум 10 жилищни и индустриални здания и са нанесли вреди на още пет.

Калифорния претърпява все по-големи и разрушителни пожари в последно време поради доста по-горещото и изсъхнало време през последните три десетилетия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР