Големият дизайнер, парфюмерист и бизнесмен Пако Рабан почина на 88

...
Големият дизайнер, парфюмерист и бизнесмен Пако Рабан почина на 88
Коментари Харесай

Почина легендарният Пако Рабани

Големият дизайнер, парфюмерист и предприемач Пако Рабан умря на 88 години, заяви вестник " Льо Монд ".

Той беше влюбен в Британия, където и умря. Великият френско-испански фешън дизайнер Пако Рабан умря в Портстал на 88-годишна възраст, стана ясно през днешния ден. Дизайнерът, който беляза света на модата за повече от половин век, имаше къща на брега на морето.

Пако Рабан, от баски генезис, намира леговище във Финистер, департамент в Бретания през февруари 1939 година дружно със фамилията си. Оттогава той изпитва непоколебима обич към района Морле, където живее, както и към квартала Рекувранс в Брест.

" Не всеки може да бъде звезда. Трябва да знаете по какъв начин да бъдете умни. Основното е да накарате хората да приказват за вас, да се отличавате от другите. Никога не копирайте ", споделя той на учениците от лицея La Croix-Rouge в Брест, с които се среща през 2010 година

Пако Рабан, първенецът на металните облекла, е прочут с възприятието си за формула и екстравагантност. Отвъд стилните сцени на висшата мода, бретонецът по душа, който твърди, че е виждал Бог и извънземни, умееше да влиза в заглавията на вестниците със своя усет към паранормалното.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР