Големият бариерен риф в Австралия се заражда в експлозия от

...
Големият бариерен риф в Австралия се заражда в експлозия от
Коментари Харесай

Големият бариерен риф се възстановява от избелване на коралите

Големият бариерен риф в Австралия се заражда в детонация от цветове , до момента в който естественото знамение, включено в листата на международното завещание, се възвръща от животозастрашаващи епизоди на избелване на коралите , оповестява АП.

Учените във вторник вечерта следиха коралите и оплождането за милиарди потомци в Тихия океан край крайбрежния град Кернс на щата Куинсланд.

Събитието по мятане на хайвера продължава два или три дни .

Мрежата от 2500 рифа , покриващи 348 000 квадратни километра, пострада доста от избелването на коралите , породено от извънредно топлите температури на океана през 2016, 2017 и предходната година .

Избелването повреди две трети от коралите.

Гарет Филипс, морски академик от Reef Teach учи хвърлянето на хайвера като част от план за наблюдаване на здравето на рифа.

" Удовлетворително е да видя по какъв начин рифът се възражда ", сподели Филипс в изказване в сряда. " Това е мощна проява, че неговите екологични функционалности са непокътнати и работят , откакто са във фаза на възобновяване повече от 18 месеца ".

" Рифът е минал през своите лични проблеми, като всички нас, само че към момента може да реагира - и това ни дава вяра . Мисля, че всички би трябвало да се съсредоточим върху успехите, до момента в който излизаме от пандемията ", добави Филипс.
 Алармират за трагично избелване на коралите в Големия бариерен риф
Алармират за трагично избелване на коралите в Големия бариерен риф

Основната причина са климатичните промени и обвързваното с тях стопляне на океаните
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР