Големите търговски вериги изнудват българските производители с допълнителни търговски отстъпки

...
Големите търговски вериги изнудват българските производители с допълнителни търговски отстъпки
Коментари Харесай

Производителите се изнудвани от търговските вериги с допълнителни отстъпки

„ Големите търговски вериги изнудват българските производители с спомагателни търговски отстъпки върху изкупната цена “, съобщи пред БНР Мариана Милтенова от Националния съюз на градинарите.

„ 5% за търговски разноски и логистика е цената, на която родното произвеждане стига до щанда “, уточни тя.

„ Първо, с цел да влезем в супермаркетната верига, естествено подписваме и контракти за конфиденциалност. В същото време ти си длъжен и даваш отстъпки, в допълнение имаш отстъпки за промоционални интервали, имаме наложително 5% за логистика. Пет % плащаме в допълнение на супермаркетната верига за логистика, когато се доставя стоката на централния склад. Като отидеш в централния склад, с цел да отиде стоката, примерно, до 20 магазина в града, ти би трябвало да платиш 5% в допълнение върху цената, с цел да могат да извършат тази услуга “, изясни Милтенова.

„ Не единствено в хипермаркетите, само че и при дребните търговци цените на производител и цените на дребно са в пъти по-високи “, уточни още тя и предвижда, че българското произвеждане ще излезе на пазара на по-ниски цени.

„ Българското произвеждане евентуално няма да бъде на 7-8 лв., само че истината е, че когато стигне до търговците или мине през няколко ръце по веригата, до момента в който стигне до крайния консуматор, цената на стоката се усилва доста “, добави тя.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР