Големите международни авиокомпании се втурнаха да променят или отменят полети

...
Големите международни авиокомпании се втурнаха да променят или отменят полети
Коментари Харесай

Авиокомпании трескаво пренареждат полети до САЩ заради 5G

Големите интернационалните самолетни компании се втурнаха да трансформират или анулират полети до Съединените щати преди стартирането на 5G безжична връзка. Причината - опасения за сигурността. Решението им е взето, макар че безжичните оператори оповестиха, че отсрочват включването на някои 5G кули покрай основни летища. То обаче е пристигнало прекомерно късно, с цел да повлияе на комплицираните решения за самолети и екипаж за някои полети.

Федералната авиационна администрация (FAA) предизвести, че потенциалните 5G разстройства могат да повлияят на показанията на височината, които играят основна роля при кацанията при неприятно време на някои самолети. А самолетни компании те споделят, че „ Boeing “ 777 е измежду моделите, за които имат подозрения за проблеми с радиовисотомера.

Въпреки известието от AT&T и „ Verizon “, че ще замразят краткотрайно стартирането на 5G покрай летища, няколко самолетни компании към момента имат анулирани полети или сменят моделите на самолетите.

Късно във вторник FAA стартира да актуализира своите указания за това кои летища и модели самолети ще бъдат наранени, в ход, който се чака да понижи фрапантно резултата от близо 1 500 известия за 5G ограничавания, издадени от регулатора.

„ Dubai`s Emirates “, който е най-големият в света оператор на „ Boeing “ 777, съобщи по-рано, че ще спре полетите до девет дестинации в Съединени американски щати от 19 януари (планираната дата за внедряване на 5G безжични услуги). Полетите на „ Emirates “ до JFK в Ню Йорк, Лос Анджелис и Вашингтон ще продължат. Двете огромни японски самолетни компании - „ All Nippon Airways “ (ANA) и „ Japan Airlines “, обаче обявиха, че ще съкратят полетите на „ Boeing “ 777. ANA съобщи, че анулира полети или трансформира самолета, употребен за някои дестинации в Съединени американски щати. „ Korean Air Lines “ пък съобщи, че е сменила самолетите си 777 и 747-8 за шест пътнически и товарни полета в Съединени американски щати. Тайванската компания „ China Airlines “ също ще пренасрочи някои полети. Редица други самолетни компании също последваха образеца им.  

Говорител на „ Boeing “ към момента не е коментирал обстановката. 

777 предходната година беше вторият по потребление широкофюзелятен аероплан при полети до и от летища в Съединени американски щати с към 210 000 полета (пред този аероплан е единствено моделът 767), съгласно данни на „ FlightRadar24 “.

Източници от промишлеността споделиха, че „ Boeing “ е издал механически препоръки, отбелязвайки евентуални разстройства, само че рестриктивните мерки за полети са в ръцете на регулатора FAA, който към този момент лимитира интервенциите на основни летища, в случай че самолетни компании те не дават отговор на условията за специфични утвърждения, написа „ Дневник “.

Радиовисотомерите дават точни показания на височината над земята при метод и оказват помощ при автоматизирани кацания, както и инспекция на кацането на самолета, преди да се включи противоположна двигателна сила на моторите.

Уеб тракерът „ Flightradar24 “ сподели, че A350 също може да се употребява. Радиовисотомери на двата мдела на „ Airbus “ са посочени като незасегнати от казуса, до момента в който производителят на самолети към момента прави оценка другите си модели.

Миниджъмбо 777 е „ работен кон “ на пазара на пътувания на дълги дистанции, които остават в рецесия след COVID-19. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР