Големите компании често са определяни като най-големите замърсители в световен

Големите компании често са определяни като най-големите замърсители в световен ...

Боклукът на McDonald's, за който Ford си плаща.


Големите компании често са определяни като най-големите замърсители в световен мащаб. Именно зарази непрекъснатите обвинения към тях, те предприемат различни стратегии, с които да подобрят имиджа си, а и да дадат своя принос към опазването на околната среда.

В първите дни на декември автомобилният производител Ford обяви необичайно партньорство с веригата за бързо хранене McDonald`s. В основата му е идеята за намаляване на елементите в автомобилите, произведени от пластмаса, която е замърсител номер едно.

Вместо от нея, някои части от колите на Ford, които го позволяват, ще се произвеждат от биопластмаса. А за нейното създаване компанията ще изкупува от McDonald`s остатъчния материал от изпичането на кафените зърна - тяхната тънка обвивка.
Снимка 456551

Той се загрява, смесва се с пластмаса и други елементи, за да се създаде финалният продукт - пелети, които след това се моделират под формата на различни автомобилни части. Така този иначе непотребен отпадък ще се превърне в суровина, от която могат да се правят фарове например.
Coca-Cola, Nestle, PepsiCo и Mondelеz International - най-големите замърсители с пластмаса в света
Кои са "най-мръсните" компании в света

Срамният списък на "цапащите" компании

От Ford не пропускат да се похвалят, че биопластмасата е дори по-добра като издръжливост и по-лека от използваната досега обикновена пластмаса. Компанията има за цел в следващите години да внедри подобни устойчиви материали при производството на все повече части за своите автомобили.

Източник: lifestyle.bg