Големи загуби за година война и прибягването до новобранци в

...
Големи загуби за година война и прибягването до новобранци в
Коментари Харесай

Със 120 хил. убити или ранени Украйна може да няма сили за атака

Големи загуби за година война и прибягването до новобранци в предните редици може да са измежду факторите, които затрудняват предприемането на огромно пролетно нахлуване от Украйна.

Това в. " Вашингтон пост ", който се базира на западни длъжностни лица с оценката, че в Украйна може да са убити или ранени общо 120 хиляди души (десет пъти повече от последната публична статистика от декември). Оценката за загубите в съветските редици е по-лоша - към 200 хиляди души - само че и въоръжените сили на Москва са доста по-големи, а военнослужещи могат да се набират от три пъти по-голямо население.

Качеството на украинските елементи бе основно в първите месеци на войната; в този момент фронтът се залива от новобранци и това трансформира образа на армията. Освен с липса на опитни сили, украинската войска обаче може би се сблъсква и проблем, белязал първите дни на войната: изострен дефицит на оръжия, с който съдружниците не съумяват да се оправят, а и () артилерийски снаряди.

" Символични " оръжия, които може и да закъснеят

В резултат, въпреки същите проблеми да има и съветската войска (и някои западни чиновници да позволяват, че тя е в по-тежко състояние), управлението в Киев и военните към този момент се съмняват, че е допустимо да бъде осъществено предстоящото нахлуване.

Сред украински чиновници, интервюирани от изданието, един назовава броя обещани от Запада танкове " алегорични " ; други се съмняват, че оръжията ще дойдат в точния момент на бойното поле.

Един от събеседниците споделя: " Ако имате повече запаси, атакувате по-активно. Ако имате по-малко запаси, по-добре да се защитавате. Ето за какво, в случай че ме питате, не имат вяра в огромното контранастъпление. Бих желал да имам вяра, само че виждам ресурсите и запитвам: " С какво (да настъпим)? "

 " Путин избира скромни цели ": Съединени американски щати не чакат съветски пробив в Украйна тази година

Сред източниците на вестника се чува и противоположното мнение. Един от тях счита, че обстановката на бойното поле не отразява положението на украинските въоръжени сили. Причината е, че войските за нахлуване се готвят настрана: умишлено не се изпращат в този момент в пердах за горещи точки като Бахмут. Друг (украински) събеседник изяснява, че в Бахмут задачата е единствено да бъде изтощена съветската армия; защитаващите града в Донбас няма да са част от предстоящкото нахлуване.

" И граната не е хвърлял "

Според командващия сухопътните войски Олександр Сирски: " Едни се пазят, други се готвят. " А удържането на Бахмут разрешава да се печели време за тази подготовка, в това число в чужбина (през 2023 година Англия и страните от Европейски Съюз възнамеряват да обучат до 50 хиляди съветски военнослужещи).

За момента обаче единствено един батальон, към 650 души, са минали през образование в Германия. Сирски в същото време показва, че без значение от информацията за едва готови съветски сили новите попълнения идват в добра форма. " Трябва да живеем и да се сражаваме с тези действителности. " Украйна от своя страна е изгубила доста от младши офицерите, подготвени от Съединени американски щати, в последните девет години.

 " Ню Йорк таймс ": Войната в Украйна съживява оръжейни цехове из България

" Винаги я има вярата в чудеса. Или ще има кръвопролитие и трупове, или това ще е професионално контранастъпление ", споделя за медията пълководец от батальона на 46-а десантно-щурмова бригада, прочут като " Купол ". " Има два разновидността. При всички положения нахлуване ще има. " Едновременно с това, изяснява той, персоналният състав на батальона изцяло се е сменил за година. От началните 500 бойци няма никого - 100 души са мъртви, останалите са ранени. Новобранци запълнили подразделението на " Купол ".
Според него няма даже време за подготовка на новите бойци; споделят му да ги вземе в пердах, а те даже не стрелят. " Питам (войник): " Защо? " А той дава отговор: " Страхувам се от звука на изстрела. " И по някаква причина той и граната не е хвърлял. " И различен събеседник на изданието, Дмитрий от 36-а бригада на морската пехота, споделя, че в частта му новобранци се страхували даже да излязат от окопите.
Това усещане идва и от днешна на " Уолстрийт джърнъл ": събеседници от въоръжените сили изясняват, че в случай че преди този момент подкрепленията дошли на фронта със знанието какво да вършат, новите би трябвало да бъдат учени на всичко.

Очаквания

Подобни оценки придвижват скептицизма от фронта към коридорите на властта в Киев: в случай че Украйна не успее да стартира контраофанзивата, я чакат рецензии от Съединени американски щати и европейските съдружници, че е чакала прекомерно дълго. Германски чиновник, който загатва за 120-те хиляди убити или ранени украински военни, в същото време демонстрира още един колорит от връзките мегжу Киев и Запада: " Не споделят информацията с нас, тъй като не ни се доверяват. "

От другата страна е положението на съветската войска, която,, а равнището и на безсилие към този момент е " на равнищата от Първата международна война ".

" Въпросът е дали относителното преимущество на Украйна е задоволително, с цел да се реализиран задачите им, и дали тези преимущества могат да бъдат непокътнати ", споделя Майкъл Кофман, боен анализатор от основания във Вирджиния CNA.

Все отново подготовката е в ход

Американски представители споделят, че чакат офанзивата на Украйна да стартира в края на април или началото на май и са наясно със спешността в това да се дават оръжия на Киев свроевременно; в случай че войната се проточи, това може да е в интерес на Русия.
По-рано това издание и на юг по този начин, че да е в по-добра позиция на бойното поле за бъдещите договаряния.

" Уолстрийт джърнъл " в същото време написа, че подготовката и в Украйна, и в Русия за зимната атака е в ход - с тежки загуби, само че с малко значими промени на фронта. Според вестника украинската войска сега образова десетки хиляди нови сили, в това число в чужбина. С-Съветникът в президентската администрация Михайло Подоляк споделя, че офанзивата е въпрос на интервал от сред месец и два месеца и половина.

" Украйна усеща възходящ напън да демонстрира резултати на бойното поле ", а триумфът или неуспехът на офанзивата ще дефинира позицията на Киев в бъдещите договаряния, които може да се окажат наложени от Запада, продължава вестникът.

Според анализатори, украински представители и даже съветски коментатори контраофанзивата може да е в югозападната част на фронта - източно от Херсон, южно от Запорожие към Мелитопол, с цел да бъде прекратена сухопътната връзка сред Донбас и Крим (такова очакване.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР