Големи технологични компании в четвъртък се ангажираха да предприемат нови

...
Големи технологични компании в четвъртък се ангажираха да предприемат нови
Коментари Харесай

YouTube и Meta ще разширят политиките за борба с онлайн екстремизма

Големи софтуерни компании в четвъртък се ангажираха да подхващат нови стъпки за битка с онлайн екстремизма посредством унищожаване на по-насилствено наличие и поощряване на медийната просветеност измежду младите консуматори, като част от срещата на върха в Белия дом за битка с насилието, подхранвано от ненавист.

Платформи като YouTube на Alphabet и Фейсбук на Meta са обект на рецензии от години, че са разрешили речта на омразата, лъжите и насилствената изразителност да процъфтяват в техните услуги.

-->

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън по-рано прикани американците да се борят с расизма и екстремизма по време на среща на върха в Белия дом. YouTube съобщи, че ще разшири политиките си за принудителен екстремизъм, с цел да отстрани наличие, което възхвалява актове на принуждение, даже в случай че основателите на видеоклиповете не са свързани с терористична организация.

Сайтът за стрийминг на видео към този момент не разрешава подбуждането към принуждение, само че най-малко в някои случаи не е приложил съществуващите правила към видеоклипове, популяризиращи групи на милиции, забъркани в щурма на Капитолия на Съединени американски щати на 6 януари.

YouTube също по този начин съобщи, че ще започва акция за медийна просветеност, с цел да научи по-младите консуматори по какъв начин да разпознават манипулационните тактики, употребявани за разпространяване на дезинформация.

Microsoft съобщи, че ще даде съществена и по-достъпна версия на своите принадлежности за изкуствен интелект и машинно образование на учебни заведения и по-малки организации, с цел да им помогне да откриват и предотвратяват насилието.

Собственикът на Фейсбук Мета разгласи, че ще си партнира с откриватели от Центъра за тероризъм, екстремизъм и контратероризъм към Института за интернационалните проучвания Мидълбъри.

Миналата година законодателите разискваха основните изпълнителни шефове на Alphabet и Фейсбук, както и на Twitter, дали техните компании носят някаква отговорност за офанзивата от 6 януари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР