Големи компании от сферата на банковите услуги и телекомуникациите редом

...
Големи компании от сферата на банковите услуги и телекомуникациите редом
Коментари Харесай

Кои са наградените за устойчиви бизнес практики в конкурса ESG Awards на PwC

Големи компании от сферата на банковите услуги и телекомуникациите паралелно с по-малки новаторски софтуерни компании, неправителствени организации и вдъхновяващи с персоналния си образец и работа персони са измежду отличените Наградите бяха връчени на публична гала във вторник вечер от уредниците на самодейността - консултантската компания PwC, а " Капитал " е медиен сътрудник на събитието.

ESG практиките (екологично, обществено и корпоративно управление) стават все по-важни за организациите в Европейски Съюз, като в идващите няколко месеца, която ще задължи приблизително огромният и едрият бизнес в Европа да съблюдават устойчивите цели на съюза. Отвъд регулацията обаче самите организации от ден на ден осъзнават значимата роля и отговорности, която всяка от тях има по пътя към огромната световна цел - въглеродна индиферентност и закъснение на климатичните промени. А българският бизнес също е част от тази наклонност и в страната има значително компании, които решително вкарват и развиват устойчиви практики.

В първото издание на състезанието се включиха и - ефикасни ESG тактики, нововъведения за стабилно развиване, просветителни стратегии, както и персони, които предизвикват виновни бизнес практики. Събитието притегли интереса на близо 250 посетители, измежду които бизнес водачи, ESG специалисти, представители на разнообразни бизнес организации и други

Реклама
" За нас ESG не съревнование, в него няма печеливши и губещи. В момента, в който една компания е решила да подаде кандидатура и е решила, че има какво да показа, тя към този момент е победител и дружно с нея спечелили сме всички ние, цялото общество ", сподели на събитието Албена Маркова, съучастник " Консултантски услуги " за Югоизточна Европа в PwC и началник на плана " ESG Awards " за България.
Албена Маркова, съучастник " Консултантски услуги " за Югоизточна Европа в PwC и началник на плана " ESG Awards " за България, откри формалната част на събитието
Отличени обаче има, като първата категория " Стратегия ", е била и най-оспорвана. В нея предстоящо преобладават и огромните компании, доста от които филиали на интернационалните организации. Журито е оценило общо 31 кандидатури, като 10 от тях са били за към този момент осъществени ESG тактики, а останалите - в развой или занапред започващи. Особено положителната вест - над 80% от показаните тактики са с дълготрайни ESG цели, което демонстрира и трайният ангажимент на фирмите към стабилно развиване.

Ето и наградените в категорията:

ОББ - за тактика в бранш " Финансови услуги " за тактика в бранш " Търговия на дребно и потребителски артикули " - за тактика в бранш " Индустриално произвеждане " Yettel България - за планувана тактика в бранш " Телекомуникации "
Реклама
Особено вълнуваща е категорията " Иновации ", където фирмите показват своите новатроски решения, ориентирани към стабилно развиване и понижаване на негативното влияние върху околната среда - артикули, услуги, технологии и процеси. Получени са били общо 22 кандидатури, като множеството от тях са за към този момент осъществени нововъведения. Преобладавали са тези директно или косвено понижаване на въглеродните излъчвания и на употребяваните запаси.

Отличените в категорията са:

- за " Game Changer Иновация " - за " Иновация Зелени технологии " - за " Стартъп иновация " United Group - за " Иновативен метод за зелена сила "

Две бяха премиите в категория " Образователна стратегия ", в която организациите показват своите акции, стратегии или начинания за повишение на информираността за ESG. Журито е оценяло 12 кандидатури, като 4 от тях - на неправителствени организации. Според подадената информация от участниците близо 9000 души са минали през просветителните стратегии все още на регистрацията в състезанието, а други над 2000 се чака да се възползват до края на годината.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР