Големи китайски технологични компании дискретно се оттеглят от бизнеса си

...
Големи китайски технологични компании дискретно се оттеглят от бизнеса си
Коментари Харесай

Китайските технологични гиганти Lenovo и Xiaomi спират доставките си за Русия



Големи китайски софтуерни компании дискретно се отдръпват от бизнеса си в Русия под натиска на американските наказания и на снабдители, заяви " Уолстрийт джърнъл ", базирайки се на източници, осведомени със обстановката.

Сред компаниите, които не са създали никакви обществени известия по отношение на корекции в районните си бизнеси, са компютърния колос Lenovo Group Ltd. и производителя на смарт телефони и потребителска електроника Xiaomi, съгласно източните на финансовото издание.

Компанията Lenovo е спряла доставките си за Русия малко след началото на съветската инвазия в Украйна и след влизането в действие на западните наказания против Москва, макар че в страната към момента има някои съществуващи ресурси, оставащи за продажба. Xiaomi също е понижила доставките за Русия, като един дистрибутор, работещ в района, сподели, че не е имало доставки през последните седмици, се споделя в информацията на " Уолстрийт джърнъл ".

Други източници пък показват, че производителите на полупроводникова техника в Съединените щати, които доставят чипове на китайски компании, ги принуждават " да съблюдават разпоредбите и да подсигуряват, че техните полупроводници няма да се озоват в артикули на трети страни, доставяни в Русия ".

Съобщението през предишния месец на основания в Шънджън водещ производител на дронове DJI, че ще спре бизнеса си в Русия и Украйна, направи тази компания един от редките министър председатели за китайска компания, която обществено стопира дейностите си в тези две страни поради спора.

Друг китайски софтуерен колос - Huawei също съществено ограничи интервенциите си в Русия въз основа на информации на вестник " Известия " и " Форбс " - Русия. Ходовете на компанията за телекомуникации и потребителска електроника включват прекъсване на новите поръчки за Русия, стартиране на чиновници в наложителен отпуск за най-малко един месец и редуциране на маркетинговите чиновници, с цел да се избегнат по-нататъшните наказания от страна на Съединени американски щати.

Междувременно износът на софтуерни артикули от Китай за Русия понижа внезапно от февруари до март, като доставките на преносими компютри понижиха с повече от 40%, на смарт телефоните спаднаха с съвсем две трети, а износът на телекомуникационни базови станции понижа с цели 98%, съгласно най-новите търговски данни на китайските управляващи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР