Големи чуждестранни компании обжалват поръчките за нови влаковеТри компании са

...
Големи чуждестранни компании обжалват поръчките за нови влаковеТри компании са
Коментари Харесай

Вечерни новини: Жалби срещу поръчките за нови влакове; Българският карго дрон полетя

Големи задгранични компании апелират поръчките за нови влакове
Три компании са подали общо 6 тъжби в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) против поръчките за новия преносим състав, финансиран със средства по Плана за възобновяване и резистентност. Това са „ Шкода Транспортейшън А.С. “, „ Сименс Мобилити “ ЕООД и „ Тонер Съпорт “ ООД, която най-вероятно се явява представител на друга задгранична компания.
Денков не изключи да има още министри на ГЕРБ в ротационния кабинет
Кандидат-премиерът на ПП-ДБ акад. Николай Денков не отхвърли опцията ГЕРБ да имат и други министри в ротационния съдружен кабинет, с изключение на към този момент оповестената Мария Габриел. На въпрос дали партията на Бойко Борисов желае още министри, той отговори изрично " да " и сбито изясни, че първичният лист ще бъде направен от ПП-ДБ, след което обаче, той може да бъде изменен.
Радостин Василев наподобява напуща „ Продължаваме промяната “
Отцепилият се преди година от „ ИТН “ и включил се към „ Продължаваме промяната “ някогашен министър на спорта Радостин Василев загатна, че напуща групировката на Кирил Петков и Асен Василев. Очевидно той е срещу готвената ротационна коалиция сред ПП-ДБ и ГЕРБ, защото дружно с обявлението във Фейсбук е разгласил и видео, в което се споделя за злоупотребите с власт и за осъществени вероятно закононарушения от Бойко Борисов, до момента в който беше основен секретар, кмет на София и министър председател на страната.
Домакинствата в България ускорено натрупат депозити
Домакинствата в България още веднъж форсираха темпа, с който икономисват в банките, демонстрират данните на Българската национална банка (БНБ). Само за месец април те са натрупали в допълнение към 1 милиарда лева депозити и те към този момент надвишават невижданите в стопанската история на България 74 милиарда лева
Българският карго дрон Black Swan полетя за първи път
Българската компания за карго дронове Dronamics реализира сполучливо първия си полет на самолета си Black Swan (Черен лебед) на летището в Балчик. Това се случва седем месеца, откакто стана ясно, че компанията ще си партнира с черноморското летище като част от подготовката за стартирането на идните безпилотни търговски полети.
Две амбициозни дами и приложението им за ментална резистентност при младите спортисти
През 2021 година Карина Карагаева и Радинела Димитракова се срещат в LinkedIn. Свързват ги общите им ползи в региона на логиката на психиката и невронауката – двете схващат, че резонират на една периодичност, организират няколко срещи и по този начин вземат решение да обединят сили, с цел да работят дружно.
Германия навлезе в криза
Германската стопанска система се свива през първото тримесечие на 2023 година спрямо предходните три месеца, демонстрират данни на статистическата работа в четвъртък. Това е сигурен знак, че страната навлиза в криза, предава Reuters.
Арабските емирства са изкупили голямо количество съветско злато
Обединените арабски емирства се трансфораха в основен търговски сътрудник за съветското злато, откакто западните наказания против Русия прерязаха по-традиционните ѝ направления за експорт, демонстрират съветските митнически данни. Записите, които съдържат детайлности за съвсем хиляда доставки на злато през годината от началото на войната в Украйна, демонстрират, че емирствата са внесли 75.7 тона съветско злато на стойност 4.3 милиарда $. За съпоставяне, през 2021 година са купили едвам 1.3 тона, предава Reuters.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР