Големи български транспортни фирми изнасят бизнеса си в Западна Европа.

...
Големи български транспортни фирми изнасят бизнеса си в Западна Европа.
Коментари Харесай

Български транспортни фирми изнасят офисите си в Западна Европа

Големи български транспортни компании изнасят бизнеса си в Западна Европа. Някои от тях към този момент са закупили бази в Испания и Германия, като избавителен ход за бизнеса си при положение, че пакетът " Мобилност " бъде утвърден в настоящия си вид. Това стана ясно на взаимна конференция на министъра на превоза Росен Желязков и превозвачите.

Това става след " безспорната и безусловна капитулация " на пакета " Мобилност " и " цялостна победа на българската позиция ", оповестена преди повече от година от евродепутата Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП). От тогава изискванията по добилия гласност пакет " Макрон " даже се утежниха за нашите превозвачи. Нещо повече, така наречен група на единомишлениците – осемте страни, които подкрепяха българските претенции, понижа до пет.

В момента пакетът " Мобилност " се намира във етапа на така наречен триалог – взаимното му разискване и утвърждение от Европейския съвет, Европарламента и Еврокомисията. Очакванията са той да бъде дефинитивно утвърден до края на годината. Поне такива са упоритостите на финландското председателство на Европейски Съюз, сподели транспортният министър Росен Желязков.

За разлика от преди в този момент страната ни сменя метода и е подготвена на взаимни отстъпки в името на постигането на " уравновесени промени ". Вместо стачки и камиони в Брюксел отпред с транспортния министър и евродепутати, се отива на договаряния с " доказателства и мощни причини " в търсене на съидейници с всяка от засегнатите страни.

Това, от което няма да отстъпи България, е предлагането камионите да се връщат в страната на регистрация на компанията на всеки четири седмици и за правото на водача самичък да избира къде да почива, а не наложително в хотел. Това стана ясно от думите на министъра на превоза Росен Желязков и превозвачите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР