Годишната нетна миграция в Обединеното кралство достигна рекордно високо ниво

...
Годишната нетна миграция в Обединеното кралство достигна рекордно високо ниво
Коментари Харесай

Въпреки Брекзит - Великобритания отчете рекордна миграция през 2022 г.

Годишната чиста миграция в Обединеното кралство доближи рекордно високо равнище от 606 000 души за миналата година, съобщи Ройтерс, като се базира на публични данни, оповестени през днешния ден.

Това ще ускори още повече натиска върху английския министър председател Риши Сунак, заречен броят на имигрантите в страната да намалее, отбелязва организацията.

Високите равнища на легалната миграция от дълго време са водеща тематика в политическата реторика на Англия, като също така този въпрос беше една от главните подбуди за референдума за Брекзит през 2016 година

От повече от десетилетие държавни управления, ръководени от консерватори, едно след друго дават обещание да понижат миграцията, като даже се пробваха да реализират чисти резултати под 100 000 души. По данни на Националната статистическа работа, оповестени през днешния ден, общо 606 000 души са имигрирали във Англия за миналата година, завършила през декември 2022 година, спрямо 504 000 души за интервала до юни 2022 година   

Според водачите на акцията за Брекзит, напускайки Европейския съюз, Англия ще може да окаже по-голям надзор на границите си. Много от британците, които поддържаха излизането от Европейски Съюз, също обосноваха избора си с огромните мигрантски талази и натиска, които те оказват върху публичните услуги.

През последните години обаче Англия даде благоприятни условия за приемане на виза за украинци и за поданици на някогашната си колония Хонконг, а компании в обособени браншове, като инженерство, строителство и кетъринг, упорстват държавното управление да им разреши да назначават чужденци.

Нетната миграция във Англия през 2015 година, т. е. годината преди референдума за Брекзит, беше 329 000 души.

Сунак даде обещание да редуцира равнищата на легалната миграция, без обаче да сложи избрани целеви рамки. По-рано тази седмица английското държавно управление сподели, че ще анулира правото на някои задгранични студенти да бъдат придружавани от членове на фамилията си, до момента в който учат.

Освен това английският министър председател даде обещание да се оправи с незаконната миграция, откакто през последните години десетки хиляди души дойдоха в страната с дребни лодки през Ламанша.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР