Годишна благотворителна изложба на Арт Ателие в Медицински университет –

...
Годишна благотворителна изложба на Арт Ателие в Медицински университет –
Коментари Харесай

Медицински университет – Пловдив открива Годишна благотворителна изложба

Годишна благотворителна галерия на Арт Ателие в Медицински университет – Пловдив ще бъде открита на 28 ноември, понеделник, от 12:00 ч. Изложбата включва над 80 произведения на 10 преподаватели, студенти и чиновници. В продължение на 1 година те са създавали творбите си под креативното управление на художниците: Матей Матеев – живопис, Румен Ненчев – графика, и Милена Китипова – приложни изкуства. Използваните техники са акрил, графика, изсъхнал пастел, туш, креда, изобразяване с вълна и изобразяване върху стъкло.
 
Това е втора годишна галерия на Арт Ателие и тази година е под надпис „ ПОДКРЕПА ЗА ДАНИ “ в интерес на 2-годишния Дани Кацаров, дете на преподаватели в МУ-Пловдив, което се нуждае от профилирано лекуване и рехабилитация. Наред с откупуването на творбите, на място по време на откриването и в останалите дни на изложбата ще могат да се вършат и дарения.
 
Експозицията може да бъде прегледана в интервала 28 ноември – 23 декември 2022 година в Учебен корпус 1 и в Аудиторния комплекс.
 
„ Нека дружно помогнем на Дани да порасне здрав! “ е апелът на създателите, които в границите на Арт Ателие споделят пристрастеността си към изобразителното изкуство, а в всекидневието си са учени, преподаватели, студенти и чиновници на цялостен работен ден.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР