Годината е 2018 г., а социалните мрежи са в апогея

...
Годината е 2018 г., а социалните мрежи са в апогея
Коментари Харесай

bTV Репортерите: Романтични измами


Годината е 2018 година, а обществените мрежи са в апогея си. Те свързват и разделят, провокират наслада и паника, усмивки и сълзи. Създават другарства и връзки, от време на време скапват фамилии, различен път са източник на безгранично благополучие и чувство за обич … В някои случаи обаче всичко е заблуда, а индивидът насреща е имагинерно отражение на нашите фантазии и копнежи. Или просто избавление в самотните нощи…

Лицето и името на тази 62-годишна жена ще запазим в загадка, по нейно предпочитание. Тя към момента се опасява дали, споделяйки истината, няма да има отрицателни последици за нея. Нейната любовната история стартира преди 4 години с покана за другарство във „ Facebook “.



„ Започнахме да си пишем „ здравей, здрасти, по какъв начин си, що си “. И по този начин с течение на времето взе да ми написа, че доста ме е харесал, стартира да играе като Ален Делон, любовни истории.



Мъжът от другата страна на екрана се показва за Джеймс Бенет – американски военачалник от армията в Алепо, Сирия. Той бързо съкратява дистанцията, колелото се завърта, а любовната примка се стяга. И ме помоли за услуга, за помощ, че жена му е умряла, нямал никакви родственици, няма братя и сестри, няма къде да си изпрати парите в Америка. Защото в Сирия от държавното управление желали да му удържат от заплатата, от техните бонуси по 80%, а за тях оставали единствено 20%. Те очевидно получават милиони там. И аз се съгласих да му оказа помощ от човешка позиция “, споделя дамата.

Тя не слага думите му под подозрение. Доверява му се и извършва всяко негово искане.



„ Помоли ме да му дам персоналната си карта и домашния си адрес, снимах всичко и му ги изпратих. А той ми изпрати един документ с банковата ми сметка, че са изпратени 400 000 $. Така написа в документа “, продължава описа 62-годишната дама.

Документът, несъмнено, е подправен. А след първите обещания и любовни самопризнания, мъжът стартира да желае пари: „ След 3 дни, ми идва един документ, че би трябвало да платя 2600 евро, тъй като като товарели самолетите в Индонезия трябвало да се заплаща. И аз взех от сестра ми назаем, изпратих ги “.

След няколко дни на домашния ѝ адрес идва ново писмо с информация, че предстоящият колет пътува към нея с 1 млн. $, само че е арестуван на летището и би трябвало да се заплати нова такса в размер на 8600 евро.

„ Нямах и се принудих да си заложа жилището посредством бързи заеми за 2 седмици. Изпратих парите, отново по банков път в Индонезия. Пращат ми документ, че парите са получени “ споделя дамата.

Исканията обаче не стопират, сумите стават все по-големи, а колетът с парите по този начин и не идва.

Когато дамата остава без дом и пари, осъзнава, че е била излъгана и излъгана. А загубите си пресмята на над 120 000 лв..

Подобни сюжети, става известно, са честа процедура.

Гледайте целия филм във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР