Годината е 1998-а, когато международният бранд Office 1 Superstore навлиза

...
Годината е 1998-а, когато международният бранд Office 1 Superstore навлиза
Коментари Харесай

Office 1 с цялостни решения за бизнеса

Годината е 1998-а, когато интернационалният бранд Office 1 Superstore навлиза в България и прекатурва визията за търговия с офис артикули. По това време не е изненада, че една съвременна компания бързо съумява да се трансформира в водач на пазара. По-интересен обаче е пътят ѝ през идващите 24 години и това по какъв начин световният бранд става благосъстоятелност на българи.
Пътят на сполучливия български мениджмънт
Историята на Office 1 стартира още през 80-те години на предишния век и води началото си от Маями, щата Флорида. Веригата навлиза у нас под името Office 1 Superstore, откакто Кооперация „ Панда “ получава мастър франчайз за територията на България. Първият магазин от веригата отваря порти в София през юни 1998 г.  

През идващите бурни две десетилетия, до момента в който конкуренцията става все по-голяма, компанията развива необятна комерсиална мрежа в цялата страна. Прави обаче и редица основни за времето си крачки в цифрова посока – вкарва ERP система и става една от първите български компании със лична онлайн платформа за корпоративни клиенти. 

Израз на прогресивното и високотехнологично развиване на веригата е и модерният складово-логистичен център в с. Равно поле. Идеята за него назрява с разрастването на бизнеса в средата на предишното десетилетие. Сертифициран като от инвестиция клас А от Българската организация за вложения и пуснат в употреба през 2018 година, в него са вложени над 50 млн. лева Оборудван е с една от най-иновативните системи за обработка на поръчки в света и бива определян като най-модерния складово-логистичен център в сектора в Югоизточна Европа. 

Логистичната база е с повърхност от 21 154 кв.м. и работи с австрийската автоматизирана система OSR Shuttle, която доста усилва продуктивността и усъвършенства процесите на логистичната услуга. Две от складовите здания са оборудвани със лични фотоволтаични централи, с помощта на които процесите се зареждат от лична възобновима сила. 

Постепенно сполучливият мениджмънт и положителните резултати на българското поделение отреждат на „ Office 1 България “ все по-важна роля в ръководството и развиването на интернационалната верига. Така се стига до…
едно голямо достижение за българския пазар
… а точно смелият ход на Кооперация „ Панда “ при започване на 2018 година, посредством който българската компания придобива международните права върху марката Office 1 Superstore, ставайки единствен неин притежател за целия свят. Две години по-късно се ребрандира и редуцира името си на Office 1, като трансформира и логото си. 

Осъвременяването на марката върви ръка за ръка с трансформирането на активността. Днес компанията предлага цялостна фулфилмънт услуга за клиенти, които търсят най-високо качество, точност и експедитивност при доставките и съхранението на стоките си. 

Наличностите на клиентите се съхраняват в модерната логистична база, а все по-успешното ръководство на компанията дава опция веригата да разрасне своето продуктово портфолио. Днес, като се изключи че е водач в България в областта на офис продуктите, Office 1 предлага и голямо многообразие от мебели, рекламни материали и печатни услуги, техника, хигиенични материали, първокласни артикули и доста други. 

Освен със своите над 130 000 бизнес клиенти, компанията работи интензивно и с учебни заведения и детски градини, на които оказва помощ да изградят и оборудват една съвременна, софтуерна и вдъхновяваща образователна среда. 

Характерно за Office 1 през днешния ден е, че дава цялостни решения на клиентите си и ги осъществя. Освен на пазара за офис артикули, марката се нарежда и като основател на „ новата мебелна действителност “. Чрез активността на своя отдел „ Интериорни решения “, Office 1 съумява да предложи на клиентите си подпомагане в целия развой – от концепцията, през 3D плана, до реализацията му с мебели от лични и одобрени международни марки. 

Със своите 64 обекта в страната, Office 1 има една от най-развитите магазинни мрежи в България. В нея клиентите имат достъп до продуктово портфолио от над 120 000 продукта, могат да тестват мебелното съоръжение на място в шоурумите и да изберат подарък за специфичен мотив от първокласните щандове, разчитайки на консултация от способени и стимулирани експерти. 

Плановете на Office 1 за бъдещето са амбициозни и включват уголемение на логистичната база и магазинната мрежа, инвестиция в човешкия запас посредством образования и обществени придобивки, агресия на бизнеса в Европа, създаване на фулфилмънт услугата, нарастване на стоковите наличия и продуктовото портфолио.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинOffice 1 Superstore Флорида бранд кооперация Панда ПоследниНай-четениКомпании 64 Office 1 с цялостни решения за бизнеса Любопитно 112 Мъск съпостави Белоградчишките скали с фентъзи видео игра Политика 64 Бизнесът желае от политиците повече увереност за влизането в Шенген Крипто 60 Биткойн дълбае дъното, а криптопазарът изтри $1.4 трилиона Лукс 20746 Pangeos – гигантският плаващ град за $8 милиарда Компании 10135 „ Лукойл “ затваря рафинерията в Бургас при възбрана за експорт Личности 5374 Милионер в Америка: Кой е един от най-успелите български емигранти? Туризъм 5322 Испански град е разгласен за най-евтината европейска дестинация Всички новини17:30 Компании 64 „ Лукойл “ затваря рафинерията в Бургас при възбрана за износОще от КомпанииВиж всичкиФалирала криптоборса FTX е купувала скъпи парцели за родители и служителиПолетите с балон – късмет за туризма в СеверозападаБългарската „ АмонРа “ търси 16 млн. лева от борсата за агресия в Румъния
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР