Годеницата на убития саудитски журналист Джамал Kашоги заяви, че се

...
Годеницата на убития саудитски журналист Джамал Kашоги заяви, че се
Коментари Харесай

Започва процесът срещу предполагаемите убийци на Кашоги

Годеницата на убития саудитски публицист Джамал Kашоги съобщи, че се надява процесът в Турция против обвинените за убийството саудитски чиновници да разкрие с изключение на нови доказателства и местонахождението на тялото му, съобщи Ройтерс в сряда.

През март и станбулските прокурори повдигнаха обвинявания против 20 саудитски чиновници - в това число някогашния заместник-началник на разследващата работа на Саудитска Арабия Ахмед ал-Асири и някогашния кралски консултант Сауд ал Кахтани, за осъществяване на съзнателно ликвидиране с " чудовищно предумисъл ".

В обвинителния акт, направен от основната прокуратура в Истанбул, се показва, че подсъдимите са разграничени на три звена: разузнаване, договаряния и логистика .

Саудитският съд през декември осъди на гибел петима души, само че обвиняванията против Асири и Кахтани бяха отхвърлени.
 Канада предизвести доближен на Кашоги за скрит план против него
Канада предизвести доближен на Кашоги за скрит план против него

Омар Абдулазиз също е отстъпник

Турция изиска съдействието на Саудитска Арабия в провеждането на лично следствие, в това число помощ при намирането на останките на Хашоги.

Процесът ще бъде открит на 3 юли.

Припомняме, че през юни непосредствен канадски помощник на убития саудитски публицист и отстъпник Джамал Кашоги разгласи, че е предизвестен от полицията, че той също може да бъде цел на удар.

Междувременно режимът на Саудитска Арабия продължава да отхвърля, че е съизвършител в убийството на приятеля на Абдулазиз Кашоги, само че осъди петима на гибел.

Турските управляващи настояват, че 59-годишният Кашоги е бил удушен, а тялото му е нарязано на части от саудитска група от 15 индивида в консулството на кралството в Истанбул.

Тленните му остатъци по този начин и към момента не са открити.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР