Glovo предприема първата си покупка след поглъщането от немската група

...
Glovo предприема първата си покупка след поглъщането от немската група
Коментари Харесай

Glovo с първо придобиване след поглъщането от Delivery

Glovo подхваща първата си покупка след поглъщането от немската група Delivery Hero. Компанията форсира растежа си с подписването на съглашение за придобиване в Италия на 100% от Socialfood - платформа за доставка на храна, учредена през 2013 година в Палермо с 300 свързани ресторанта, написа. 

Тази интервенция е част от тактиката за разширение на бизнеса на Glovo за консолидиране на наличието на компанията в Южна Италия - изключително в Палермо и Катания, родното място на Socialfood, където доставките регистрират забележителен растеж.

" Това придобиване ни разрешава да станем водещата платформа за доставка в Сицилия и Южна Италия и доста да разтеглим броя на заведенията за хранене, с които работим в тази област ", ​​казва Елиза Палярани, основен изпълнителен шеф на Glovo Italia.

С тази интервенция Glovo се трансформира в референтната платформа за доставка на храна в Южна Италия, напредвайки в уговорката си да продължи да бъде и референтна точка за доставки в няколко категории, с помощта на Q-Commerce - бизнес модел, който се основава на опцията за доставка на всеки артикул в границите на един и същи град единствено с едно тракване.

" Glovo е основан като платформа за доставка на всичко и революционизира метода, по който жителите употребяват, предлагайки им опцията да купуват, вземат и изпращат всевъзможни артикули за малко време в границите на един и същи град: от ястия в ресторанта до храна, цветя, играчки, артикули за хубост или книги за началото на образователната година ", споделя ръководителят на компанията в Италия.

Операцията по придобиване се състои от няколко етапи, които ще сближат двете компании под една марка: Glovo. Платформата Socialfood ще бъде дейна до тогава. В момента Glovo към този момент отвори 14 градски магазина в Италия, един в Палермо и различен в Бари, които означават забележителен напредък. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР