Глобалният на електронни компоненти и търговската война между САЩ и

...
Глобалният на електронни компоненти и търговската война между САЩ и
Коментари Харесай

Oppo създава собствен процесор за обработка на изображенията

Глобалният на електронни съставни елементи и комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай стана причина фирмите от Поднебесната доста добре да осъзнаят, какъв брой добре е да имат лична полупроводникова индустрия. Силициева самостоятелност желаят да имат и редица локални производители. Скъпите софтуерни процеси не плашат Xiaomi и Oppo, които започнаха да проектират и да основават свои лични процесори.

Преди китайските компании да стартират да проектират пълноценни системи върху чипа, реши да стартира с нещо по-малко и към този момент основава собствен личен процесор за обработка на изображенията – ISP. Xiaomi към този момент показа своя лична фирмен предупредителен процесор Surge C1, който дебютира в смарт телефона Mi Mix Fold и в този момент очевидно е редът на Oppo. Китайската компания създава този чип в границите на плана Mariana Project , в който вземат участие експерти от фирмите Oppo, OnePlus и Realme.

Най-вероятното название на бъдещия предупредителен процесор е Oppo M1 . Преди време се предполагаше, че това ще бъде първата фирмена SoC на Oppo. Имаше клюки и че Oppo и Xiaomi са към този момент единствено на една стъпка от основаването на своите първи пълноценни 5G чипове, само че към този момент тази информация не е доказана.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР