Глобалната технологична компания Broadcom Inc. и софтуерната VMware, Inc. обявиха

...
Глобалната технологична компания Broadcom Inc. и софтуерната VMware, Inc. обявиха
Коментари Харесай

Рекордна сделка в технологичния сектор, обедини два гиганта

Глобалната софтуерна компания Broadcom Inc. и софтуерната VMware, Inc. оповестиха съглашение, според което Broadcom ще придобие всички отворени акции на VMware.

Оценката на VMware възлиза на почти 61 милиарда $. В допълнение, Broadcom ще поеме 8 милиарда $ чист дълг на VMware.

Очаква се договорката да добави почти 8,5 милиарда $ проформа EBITDA от придобиването в границите на три години след приключването.

След приключването на договорката, Broadcom Software Group ще се ребрандира и ще работи като VMware, включващ съществуващата инфраструктура и софтуерни решения за сигурност на Broadcom като част от разширено портфолио на VMware.
 Американски производител на чипове Broadcom желае да купи VMware
Американски производител на чипове желае да купи VMware

VMware има пазарна капитализация от 40 милиарда $ и е измежду водещите компании в промишлеността за облачни услуги

Съгласно изискванията на съглашението, което е единомислещо утвърдено от Бордовете на шефовете на двете компании, акционерите на VMware ще изберат да получат или 142,50 $ в брой, или 0,2520 елементарни акции на Broadcom за всяка акция на VMware. Изборът на акционерите ще предстои на съразмерно систематизиране, вследствие на което почти 50% от акциите на VMware ще бъдат сменени с парични средства, а 50% ще бъдат сменени с елементарни акции на Broadcom.

" VMware от дълго време е приет в своето водачество в корпоративния програмен продукт и посредством тази транзакция ние ще предоставим на клиентите си по целия свят идващото потомство инфраструктурен програмен продукт. Платформата на VMware и инфраструктурата на Broadcom дават отговор на разнообразни, само че значими потребности на предприятието и комбинираната компания ще може да ги обслужва по-ефективно и несъмнено ", съобщи Том Краузе, президент на Broadcom Software Group.

Broadcom създава набор от чипове, нужни за сглобяването на разнородни артикули като мобилни телефони, телекомуникационни мрежи и други Покупката на VMware ще даде достъп на компанията и до центрове за данни.

Майкъл Дел е най-големият вложител на VMware с 40% дял, откакто компанията беше отделена от Dell Technologies предходната година. Споразумение от сходен мащаб би довело до огромна облага за него.
 Dell разделя бизнеса си с VMware в договорка за $9,7 милиарда
Dell се разделя с каузи си в ИТ колос с бизнес и в България след договорка за $9,7 милиарда

Двете компании ще оперират настрана, само че ще останат сътрудници

Главният изпълнителен шеф на Broadcom малайзийско-американският милиардер Хок Тан пое кормилото на компанията производител на чипове през 2006 година Доста придобивания помогнаха за превръщането на бизнеса в колос на стойност над 200 милиарда $.

Най-смелият ход на Тан беше да се опита да купи производителя на мобилни чипове Qualcomm за 103 милиарда $ през 2017 година Сделката беше блокирана от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп с претекстове, че това ще даде на Китай превъзходство в мобилните връзки. Сега Тан търси нова огромна договорка.
 Офисът на VMware в Garitage Park ще
Офисът на VMware в Garitage Park ще " свети " с решенията на Schneider Electric

Глобалният IT водач избра платформата EcoStruxure

Broadcom мести централата си в Сан Хосе от Сингапур. Впоследствие разшири предлагането на програмен продукт, като закупи CA Technologies за 18,9 милиарда $ и подразделението за сигурност на Symantec за 10,7 милиарда $.

VMware има пазарна капитализация от 40 милиарда $ и е измежду водещите компании в промишлеността за облачни услуги. Компанията има офиси в 24 страни, в това число в България.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР