Глобалната търговия със стоки се е възстановила рязко през третото

...
Глобалната търговия със стоки се е възстановила рязко през третото
Коментари Харесай

Рязък скок на световната търговия през третото тримесечие

Глобалната търговия със артикули се е възстановила внезапно през третото тримесечие след рекордния спад през предходното тримесечие, когато бяха в действие строги локдауни поради коронавирусната пандемия. Това разгласи Световната комерсиална организация (СТО), само че и предвижда закъснение на търговията в края на годината. 

СТО регистрира скок на показателя на световната търговия със артикули (Goods Trade Barometer) до 100,7 пункта по отношение на рекордното дъно от 84,5 пункта през август.  " Рязкото повишаване на показателя се дължи на повишаването на поръчките за експорт, само че смесените показания при други данни и втората вълна от ковид могат да натежат върху търговията през идващите месеци ", се споделя в отчета на СТО. 

" Последните данни демонстрират мощно възобновяване на търговията през третото тримесечие предвид на разхлабените по това време строги противоепидемични ограничения, само че растежът на интернационалната търговия евентуално ще се забави през четвъртото тримесечие, защото насъбраното търсене ще се изчерпи и приключи възобновяване на запасите ", отбелязва организацията. 

В отчета също се загатва, че свързаната с търговията неустановеност е към момента висока. " Втората вълна от инфекции с Covid-19 към този момент е в ход в Европа и Северна Америка, което води до нови строги карантинни ограничения, които могат да провокират нов кръг от затваряне на бизнеси и нов финансов стрес ". 

Световната комерсиална организация регистрира като позитивен напредъка в създаването на ваксини, само че към момента е незнайно по кое време и по какъв начин те могат да бъдат внедрени за потребление. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР