Глобалната криза със затлъстяването не показва признаци на подобрение и

...
Глобалната криза със затлъстяването не показва признаци на подобрение и
Коментари Харесай

Каква е връзката между хамстерите и затлъстяването

Глобалната рецесия със затлъстяването не демонстрира признаци на усъвършенстване и незабавно се нуждаем от нови разновидности за справяне с нея. Консумирането на по-малко калории и изгарянето на повече сила посредством физическа интензивност е потвърден метод да отслабнем, само че очевидно е по-лесно да се каже, в сравнение с да се направи.

Проблемът с по-малкото хранене и по-активните тренировки е, че хората се усещат гладни след извършения и би трябвало да се борят с биологично програмираното предпочитание за ястие. За да се разработят ефикасни способи за намаляване, би трябвало да се разбере по-добре по какъв начин работи всичко точно на биологично равнище. Истината се крие в хамстерите .

Хамстерите

Хамстерите трансформират своето тяло и държание съгласно времето на годината, като да вземем за пример това да имат дебела четина през зимата или да раждат единствено напролет. Някои животни също могат да поправят апетита си по този начин, че да не са гладни, когато има по-малко храна.

 Снимка 384571

Например сибирският хамстер губи съвсем половината си телесно си тегло в точния момент за зимата, тъй че не е нужно да яде толкоз доста, с цел да оцелее през студените месеци. Разбирането на главните физиологични процеси, които водят до тази смяна, може да ни помогне да разберем личната си физиология и да развием нови лекувания.

Хипоталамусът

Колко гладни се усещаме, се управлява от част от мозъка, наречена хипоталамус . Хипоталамусът спомага за контролиране на апетита и телесното тегло освен при някои животни, само че и при хората.

Таницитете (т. нар. " дълги кафези " ) са основните кафези в хипоталамуса и, учудващо, те могат да трансформират размера и формата си според от сезона. През лятото, когато има доста дневна светлина и животните ядат повече, таницитете са дълги и доближават до области на мозъка, които управляват апетита. През зимата, когато дните са по-къси, и клетките са доста къси и по-малко.

 Снимка 384568

Тези кафези са значими, тъй като контролират хормоните в мозъка, които трансформират сезонната физиология на животни като хамстери и някои типове плъхове.

Учените не схващат изцяло по какъв начин взаимодействат всички тези хормони в хипоталамуса, с цел да трансформират апетита и загуба на тегло, само че скорошни проучвания демонстрират, че сигналите за напредък могат да бъдат значими.

Хамстерите, хопоталамусът и хората

Един от методите, по който сигналите за напредък се усилват в мозъка, е посредством извършения. Сибирските хамстери не заспиват, те остават дейни през зимните месеци. Ако хамстерите имат достъп до движещо се колело, те също се упражняват повече от нормалното. Когато се упражняват на колелото си, те наддават и ядат повече. Важно е, че увеличеното телесно тегло с извършения при хамстерите не се състои единствено в увеличение на мускулите, само че и от увеличение на мазнините.

Стимулираното на спортуване и наддаването на тегло при хамстерите е обвързвано с хормони, които нормално контролират растежа , тъй като когато блокираме тези хормони, натрупването на тегло може да бъде обърнато.

 Снимка 384570

Когато хората стартират да упражняват, се случва същото като при хамстерите, тъй като апетитът се усилва, с цел да компенсира увеличената сила, която се изгаря по време на подготовка. Това не значи, че не би трябвало да се упражняваме през зимата, тъй като не губим естествено тегло като сибирски хамстери, само че изяснява за какво някои хора макар че стартират да спортуват, се усещат все по-гладни и да имат потребност от спомагателна помощ за намаляване.

От проучването на хамстерите до момента учените откриват кои кафези и системи би трябвало да прегледат при хората, с цел да схванат по какъв начин работи регулирането на тежестта. Това ще сътвори нови благоприятни условия за установяване на цели за медикаменти срещу затлъстяване и може би даже ще обясни по какъв начин да го избегнем.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР