Глобалната индустрия за видео игри се събра тази седмица в

...
Глобалната индустрия за видео игри се събра тази седмица в
Коментари Харесай

С какви игри се забавляват потребителите?

Глобалната промишленост за видео игри се събра тази седмица в Сан Франциско на годишната конференция за разработчици на игри (Game Developers Conference, GDC), едно от най-прочутите събития за експертите в тази област. Според уредниците на GDC, събитието събира над 28 000 индивида, които да разискват бъдещето на промишлеността, която към момента се подценява от мнозина.

Както демонстрира графиката на уеб страницата Statista.com, геймърските развлечения се разрастват доста бързо и към този момент отминава времето на „ дебелите “ тинейджъри, които не желаят да излязат от вкъщи си. На процедура видео игрите към този момент са голяма развлекателна промишленост в Съединени американски щати, най-малко във връзка с изхарчените от потребителите суми. Според Асоциацията за развлекателен програмен продукт, американците са похарчили $35,8 милиарда за видеоигри (включително програмен продукт, покупки на неща вътре в самите игри, както и абонаментни такси), като тази сума е 3 пъти по-голяма от онази, която те дават за музика или за билети за кино.

Електронните спортове стават все по-популярни и като източник на доходи. Преди дни българският тим по гейминг Windigo Gaming стана първи на Световното състезание по компютърни игри в Китай. Петимата първенци от тима победиха в играта CS:GO от серията Counter Strike, като прибраха от наградния фонд на надпреварата 500 000 $ премия.

 K. Костадинов от българския тим Windigo Gaming. Снимка: WISG.com

K. Костадинов от българския тим Windigo Gaming. Снимка: WISG.com

През 2018 година продажбите на видео игри са достигнали рекордната сума от $43,4 милиарда, което е с 18 на 100 повече от 2017 година, съгласно данните на Entertainment Software Association (ESA) и NPD Group. „ Впечатляващият напредък на промишлеността подхожда и на измененията в всеобщата американска просвета, съобщи президентът и основен изпълнителен шеф на ESA Стенли Пиер-Луи. - В цялата страна, ние отчитаме хора от всевъзможни среди и стадии от живота си, които са буйни играчи на видео игри. Интерактивното развлечение през днешния ден е най-влиятелната форма на развлечение в Америка “, добавя той.

За друг геймърски хардуер, в това число външна страна, американците са дали над $7,5 милиарда, или с 15% повече от 2017 година За програмен продукт, в това число покупки в игрите и абонаменти, са изхарчени съвсем $35,8 милиарда, т.е. с 18 на 100 повече от сумата от $30,4 милиарда, отделена за тази цел през 2017 година

Над 150 милиона американци играят видео игри, което трансформира видеогеймърската промишленост в най-бързо растящия стопански бранш в Съединени американски щати. Индустрията обезпечава повече от 220 000 работни места във всички 50 щата, а допълнително от 500 колежа и университети в 46 щата оферират стратегии за образование, свързани с видеоигрите.
 Infographic: Are You Not Entertained? | Statista You will find more infographics at Statista
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР