Глобалната икономическа стагнация, която с бързи темпове завладява света не

...
Глобалната икономическа стагнация, която с бързи темпове завладява света не
Коментари Харесай

Microsoft не вижда скорошно решение на проблемите в IT сектора

Глобалната икономическа застоялост, която с бързи темпове превзема света не подмина огромните софтуерни времена. Във времена на финансова и обществена неустановеност хората внимават с разноските си и гледат да вършат съкращения в бюджетите си, орязвайки някои непотребни разходи. Потребителската електроника за доста семейства се явява точно подобен разход и това почна да дава резултат. Не, че богатите компании са обеднели. Това няма да се случи. Резултатът от всичко протичащо се, че хиляди чиновници на същите тези компании започнаха да остават без работа. Meta, Amazon, Microsoft са част от фирмите, които към този момент оповестиха фрапантни съкращения на личния състав, които евентуално ще виждаме през цялата 2023. Проблемите за IT колосите към този момент са тук и не се вижда светлина в тунела. Горе-долу такова е мнението, което Microsoft показват в последния си тримесечен доклад, оповестен неотдавна.

Американската компания споделя, че потребителите са почнали да демонстрират все по-голямо внимание в разноските си на фона на буреносните облаци, които се задават над международната стопанска система. Reuters предава, че по време на изнасянето на финансовите резултати на Microsoft, изпълнителният шеф на редмъндския техногигант и други мениджъри в компанията са използвали най-малкото шест пъти „ внимание “ и „ внимателно “. Прогнозите на компанията за водещия сегмент в бизнеса им – този, който те назовават „ интелигентния облак “ са занижени, като Microsoft чака растеж от 19%, което е по-ниско от упованията на пазарните анализатори. Надела декларира, че Microsoft има намерение да заложи по-силно над напъните си в областта на изкуствения разсъдък, която съгласно него е идната вълна в региона на компютърните калкулации.

„ Нивата на закъснение на приходите на Microsoft би трябвало да се преглежда, като предизвестие за по-широката част от софтуерния бранш “, разяснява за Reuters Софи Лунд-Йейтс, анализатор в Hargreaves Lansdown. „ Това, което научаваме от отчета е, че никой не е ваксиниран против събитията в макроикономическата сфера. Показателно е, че въпреки и в значително тримесечието да не е зле, започнахме да виждаме известно закъснение през декември и изгледите за актуалната четвърт на годината са надалеч по-лоши от предстоящото “, разяснява за новинарската организация различен анализатор – Риши Джалурия от RBC.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР