Глобалната епидемия от диабет подклажда рекордно търсене на инсулин, но

...
Глобалната епидемия от диабет подклажда рекордно търсене на инсулин, но
Коментари Харесай

Епидемия от диабет ще доведе до рекордно търсене на инсулин

Глобалната зараза от диабет подклажда рекордно търсене на инсулин, само че 10 милиона души няма да получат нужните им инжекции, в случай че доста не се усъвършенства достъпът до инсулин, сочат резултатите от проучване, представени от Ройтерс.

От диабет, който води до слепота, бъбречна непълнота, сърдечни проблеми, невропатична болежка и ампутации, в този момент са наранени 9 % от възрастните хора по света, при 5 % от тях през 1980 година Повечето диабетици са наранени от диабет вид 2, който е обвързван със затлъстяване и дефицит на физическа интензивност. Диабет вид 2 се популяризира изключително бързо в разрастващите се страни, чиито поданици възприемат западния метод на живот.

Учени обявиха, че количеството инсулин, нужно за ефикасното лекуване на засегнатите от диабет вид 2, ще се усили с над 20 % през идващите 12 години. До инсулин обаче няма да имат достъп половината от тези 79 милиона диабетици, за които се планува, че ще се нуждаят от него през 2030 година Недостигът ще е най-остър в Африка, където изследователският екип под управлението на доктор Санджай Басу от Станфордския университет счита, че доставката на инсулин би трябвало да се усили 7 пъти, с цел да се лекуват пациенти от рисковата група. Те се нуждаят от инсулин, с цел да управляват кръвната си захар. " Тези преценки навеждат на мисълта, че сегашният достъп до инсулин е несъответстващ спрямо прогнозируемите потребности, изключително в Африка и Азия ", означи Басу.

Резултатите от проучването са оповестени в Lancet Diabetes & Endocrinology.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР