Глобалната бранд консултантска компания Interbrand представи тазгодишната класация за най-добрите

...
Глобалната бранд консултантска компания Interbrand представи тазгодишната класация за най-добрите
Коментари Харесай

Huawei се изкачи на 70-та позиция в класацията Best Global Brands 2017 на Interbrand

Глобалната бранд консултантска компания Interbrand показа тазгодишната ранглиста за най-хубавите световни марки „ Best Global Brands 2017 " и удостовери изкачването на Huawei до 70-та позиция, или с две места по-нагоре по отношение на 2016 година. Брандът Huawei е оценен на почти 6.676 милиарда щатски $, бележейки растеж от 14% за последната година.

За трета поредна година Huawei се изкачва в класацията на Interbrand след историческия си дебют през 2014 година като първият китайски бранд, който участва в влиятелната световна ранглиста.



Основана през 1974 година, Interbrand е най-голямата международна консултантска организация, обхващаща към 2/3 от фирмите във Fortune 100. Годишната ѝ ранглиста " Best Brands Ranking " е високо оценена в международен мащаб и постоянно е употребена за знак на цената на марките.

Технологичните марки не престават да преобладават в тазгодишната ранглиста Best Global Brands, обхващайки максимален дял от класацията в Топ 100. Като софтуерен бранд, отдаден на съвършените достижения в научно-развойната активност, признанието за Huawei в класацията на Interbrand е доказателство за водачеството и възходящото международно въздействие на марката.

Според Interbrand Huawei форсира световните цифрови трансформации и построява един по-свързан свят посредством разширението на мрежите. Това способства за бързото развиване с 14% на полезността на марката, както и за наблягане на силата на интернационалната компания.



Стойността на марката Huawei продължава да нараства с помощта на постоянния растеж на активността и достиженията на пазарите за потребителска техника. През първата половина на 2017 година доставките на смарт телефони Huawei са нарастнали до 70.01 млн. броя, реализирайки нарастване от 20.06% на годишна база - превъзхождайки междинните стойности в промишлеността. Флагман моделите от Huawei P и Huawei Mate сериите са станали световноизвестни, засилвайки въздействието на марката при високия клас смарт телефони.

Според анализаторите от промишлеността IDC, размерът на осъществените доставки на смарт телефони Huawei трансформира марката в най-големия производител в Китай и третия максимален в международен мащаб през второто тримесечие на 2017 година На международния пазар делът на Huawei също се е повишил до 11.3%, по отношение на 9.8% за същия интервал предходната година - поставяйки компанията на 1% „ разстояние " от Apple.

В допълнение на разнообразието от смарт телефони, Huawei показа и три нови MateBook продукта, комбинирайки моден и комфортен дизайн с мощна продуктивност. От стартирането им на пазара, новите Huawei MateBook устройства са високо оценени и приети както от медиите, по този начин и от потребителите.

Huawei продължава да е признаван бранд от доста уважавани институции и включван в най-престижните международни ранглисти. В последното издание Fortune 500, Huawei бе класиран за първи път в Топ 100, прескачайки от 129-та на 83-та позиция. Освен това, компанията е оповестена за единствения китайски бранд в листата на Forbes за най-ценните международни марки през 2017 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР