Глобалната автомобилна индустрия постигна рекордни печалби през първата половина на

...
Глобалната автомобилна индустрия постигна рекордни печалби през първата половина на
Коментари Харесай

Глобалната автоиндустрия изненада с колосална печалба от близо 72 млрд. евро за 6 месеца

Глобалната автомобилна промишленост реализира рекордни облаги през първата половина на 2021 година

Това демонстрира изследване на консултантската компания " Ърнст и Янг " (Ernst & Young, EY), обхващащо 16-те най-големи автомобилни производители в света, представено от " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг ". Според данните те са постигнали оперативна облага на обща стойност 71,5 милиарда евро. От тях BMW е имала най-голяма възвръщаемост от осъществените продажби.

През същото полугодие на 2020 година същите автомобилни фирмите са имали обща загуба от 4,1 милиарда евро. По това време, с началото на коронавирусната рецесия имаше срив на световните вериги на доставки.

Повечето компании регистрират през първите 6 месеца на тази година обилни оперативни облаги, макар че международните продажби на коли и продажбите на компании са приблизително към момента под равнищата от преди коронавирусната пандемия. През първата половина на 2021 година бяха продадени единствено 33,5 млн. транспортни средства, което е с 11% по-малко спрямо предпандемичната първа половина на 2019 година Приходите на 16-те най-големи автомобилни компании също бяха с към 2% под тяхната стойност от първото полугодие на 2019 година, достигайки 809 милиарда евро.

Експертът на " Ърнст и Янг " Петер Фюс сподели, че фирмите са се възползвали основно от ограниченията за строги икономии, въведени по време на Covid рецесията, както и от наклонността към скъпи и огромни автомобилни модели. В допълнение, актуалният световен дефицит на чипове с огромно търсене на коли сътвори удобна ценова среда.

" Недостигът на електронни чипове значи, че автомобилните компании се концентрираха върху транспортни средства с висок марж на облага и са по-малко подвластни от даването на огромни отстъпки за стимулиране на бизнеса. В момента търсенето е по-голямо от предлагането, като автомобилната промишленост знае по какъв начин да се възползва от тази обстановка ", разяснява още той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР