Глоба в размер на 40 000 лева поиска да му

...
Глоба в размер на 40 000 лева поиска да му
Коментари Харесай

Мъж, извършил престъпление, поиска опрощаване на глоба от 40 000 лв.

Глоба в размер на 40 000 лв. изиска да му бъде опростена асеновградчанин, лежал в пандиза. Мъжът е на възраст към 40 година, а молбата му е отправена към Президента на България. В тази връзка, от държавното ведомство изпратиха писмо, с което желаеха мнението на локалния парламент в Асеновград. Не излиза наяве в какво е осъщественото от асеновградчанинът действие. Бил наказан с наказване „ Лишаване от свобода” и санкция в размер на 40 000 лв.. Излежавал е присъдата си от близо четири години в пандиза в Пловдив.
Пред управляващите мъжът се е разкаял за действието си. Обяснил е, че го е направил от потребност и е изискал да му бъде понижено наказването отчасти или анулирано напълно. Като претекст за молбата си той е показал, че е незает, а общият приход на фамилията е малко над една минимална работна заплата. Поради това, сумата от 40 000 лв. е непостижима за семейството му.
В момента асеновградчанинът е освободен, разясниха обществено по време на съвещанието си общински съветници от Асеновград. На този стадий, сметките и имуществата на мъжа са запорирани. С 19 гласа „ За” Общински съвет-Асеновград поддържа опрощаването на дълга на мъжа. Двама се оповестиха „ Против” предлагането, а вотът на 10 от съветниците бе „ Въздържал се”. Така, локалният парламент изрази мнение, че се съгласява санкцията на асеновгардчанина да бъде опростена. Като претекст ръководителят на Общински съвет-Асеновград Драгомир Георгиев уточни, че „ всеки може да влезе в провинение, на първо място сме хора, а и средствата не са от Бюджета на Общината.”
Той изрази вярата си мъжът да си вземе поука и да не повтаря грешката си. Това е мнението на съветниците, само че според Конституцията на България, последната дума по проблема дали да бъде опростена глобата, е на Президента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР