Глоба и 8 дни затвор за отказващите ваксинация срещу коронавирус

...
Глоба и 8 дни затвор за отказващите ваксинация срещу коронавирус
Коментари Харесай

Глоба и затвор за неваксинираните

Глоба и 8 дни затвор за отказващите имунизация против ковид наложи община в Северозападна Колумбия.

" Трябва да бъдем твърди като водачи. Всички би трябвало да бъдат имунизирани. Тези, които не са, няма да могат да пътуват в община Сукре “, съобщи кметицата Елвира Хулия Меркадо, представена от френското издание “Le Figaro”.

Местната администрация е осигурила дози за ваксинирането на всички 28 000 свои поданици. По данни на общинския съвет обаче, ваксина са си сложили едвам 10 000 от тях. Според кметицата това се дължи на разпространяването на подправена информация.

„ Има религии, които отхвърлят имунизацията и настояват, че имунизацията е безбожник, а други споделят (че ваксинираните) ще умрат след две години “, изяснява Меркадо.

Съгласно общинското разпореждане за достъп до магазините, питейните заведения, заведенията за хранене или банките би трябвало да бъдат показани документи за имунизация. Проверките ще се правят на входовете и изходите на града. Сред неимунизираните единствено тези, които би трябвало да получат медицински грижи или които имат спогодба за посещаване във имунизационен център, ще имат право да напущат домовете си. Нарушителите са застрашени от санкция в размер на 260 $ и наказателно гонене при положение на наново нарушаване. Местните управляващи оповестиха преразглеждане на тези разпореждания в границите на една седмица, написа dnes.bg.

Колумбия е третата латиноамериканска страна с най-вече смъртни случаи от ковид на глава от популацията след Перу и Бразилия. Въпреки че най-смъртоносният пик на пандемията наподобява отстъпва след 17-месечна изключителна здравна обстановка и 12,2 милиона изцяло имунизирани (от 50 млн.), са регистрирани към 121 000 умряли и близо 5 милиона позитивни случая.

Сукре е първата община, която взе такова решение, само че и здравният министър Фернандо Руис предизвести, че страната не изключва използването на ограничаващи ограничения за тези, които отхвърлят имунизация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР