"Гледайки информационният портал аз такава тенденция не виждам и бих

...
"Гледайки информационният портал аз такава тенденция не виждам и бих
Коментари Харесай

Вирусолог: Коронавирусът набира сила

"Гледайки осведомителният портал аз такава наклонност не виждам и бих била по-предпазлива, казвайки, че коронавирусът отслабва, тъй като към този момент имаме 32 на апаратна вентилация, до скоро бяха 12-13 ", разгласи доцент Любомира Николаева от Националния център по заразни и паразитни заболявания.
Вирусът си е вирус, един биологичен сътрудник, патологичен за хората. Тези сътрудници постоянно ще ни изненадват. Вирус, който познаваме от 6 месеца е действително нов. С други биологични типове на ковид сме осведомени. Но единственият непосредствен на новия ковид са SARS и MERS – най-близките родственици, които ние релативно познаваме, разяснява тя и добави: "Вирусите се трансформират, това е тяхно свойство. За да могат да оцеляват те непрестанно се трансформират ".
Безсимптомното изкарване на всяка болест е доста огромен проблем за обществото, тъй като инфектираният няма по какъв начин да бъде спрян от публичния и трудовия живот. Вирусът няма сметка да разболее доста индивида, тъй като той ще се прибере в спалнята си и вирусът няма кого да болести, разяснява вирусологът.
В началото, когато инфекцията беше релативно съсредоточена в Китай, данните бяха, че даже няма безсимптомнно носителство. Сега към този момент има и изявления за 70% безсимптомно носителство, акцентира вирусологът. Един болен какъв брой може да болести? Зависи от това какъв брой е болен, до каква степен популяризира вируса и до каква степен самият вирус е жизнерадостен. Липсват обстоятелства.
Тези обстоятелства се събират и в Центъра в епидемиологичния отдел. Живот и здраве ще оповестят данните на база събраните доказателства, сподели доцентът. Това, което знаем за имунитета при COVID-19 e, че продължава 6 месеца. Имаме доказателства за това. Но към този момент има данни, че даже и на 6 месец след преболедуването се изгубва доловимото равнище на антителата в тялото, акцентира доцент Николаева.
Мерките бяха непопулярни, тъй като ограничиха доста свободи, които мислим, че са ни по право дадени. Не е по този начин. Свободата би трябвало да се завоюва. И дефакто те станаха жертва на личния си триумф. Те доведоха да няма доста инфектирани и заболели, акцентира вирусологът.
Септември месец ще сме 9 месеца по–стари по отношение на ковид, хората ще са по-мъдри. Лека бавно свикнахме да не се ръкуваме. Е, ще има жертви от наша страна, да се надяваме да има по-големи жертви от страна на вируса. Хубавото е, че ограниченията против грипа и ковид са едни и същи, сподели на финала тя.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР